TAJNI IZRAZ

‘Berlusconi, daj nam objasni što je bunga-bunga’

Berlusconi, koji se može pohvaliti zavidnom zlihom doskočica i šala, ovaj put mudro šuti
 Reuters

RIM - Talijanska glasila - osobito ona na Webu, u četvrtak bujaju pretpostavkama što je to “bunga-bunga” i kako se to realizira kod Berlusconija doma. Po jednima, to su strašne orgije, da bi se postidjeli Messalina i Kaligula zajedno (mo’š mislit’, kao da nije posrijedi Silvio Berlusconi nego Rocco Sifredi, ma daj!). Po drugima to su zapravo samo igrokazi, s fingiranim pokretima, tek tako da bude smješnije. Nitko ne zna, svi nagađaju, Berlusconi šuti kao zaliven. On, koji ima na zalihi 2500 šala.

Evo jedne među njima, koju je rado pričao dok je bio u oporbi:

“Dvojica ministara Prodijeve vlade otišla u Afriku, na nenaseljen otok, i ondje ih uhvati pleme domorodaca [Domoroci na nenaseljenu otoku! Nelogično? Pogledati Berlusconijev zakon o visokom obrazovanju, pa će ovaj vic biti obrazac školske logike. Nazad na vic... Op. I. B.] Poglavica pita prvoga od ulovljenih: ‘Hoćeš li umrijeti ili bunga-bunga?’ Ministar odabere bunga-bunga. Pa ga redom siluju. Drugi zatočenik, na isto poglavičino pitanje, bez premišljanja odgovara: ‘Hoću umrijeti!’ A poglavica: ‘Dobro, prvo bunga-bunga a onda umrijeti!’”

U talijanskim ozbiljnijim rječnicima uzalud je tražiti što je to “bunga-bunga”. Ali je zato urbandictionary.com, site specijaliziran za urbani žargon, još 2004. definirao da je “bunga-bunga” “divlja analna orgija u kojoj protagonisti ‘glume’ afričko pleme”.

Dakle, uza sve su još i rasisti, da ih gorila...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:16