50 GODINA KASNIJE

UDOVICA KENNEDYJEVOG UBOJICE PRODAJE NJIHOVO VJENČANO PRSTENJE 'Želim se riješiti sjećanja na taj brak'

Marina se upoznala s Lee Harvyjem u Minsku 1961. godine, gdje se ovaj bivši marinac nakon što je zatražio azil u SSSR-u, nastanio i zaposlio kao tokar

Udovica jednog od najpoznatijih atentatora Lee Harvy Oswalda koji je 22. studenog 1963. godine u Dallasu, čudnim metkom, ubio američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, dala je na dražbu u RR Auction njihovo vjenčano prstenje. Danas, 72 godišnja Marina Oswald Porter, djevojačkog prezimena Pruskova, objasnila je kako se želi riješiti "sjećanja na brak s Lee Harvyjem" i to tek sada, 50 godina nakon atentata.

OSWALD JE PRIJE UBOJSTVA KENNEDYJA POKUŠAO UBITI ULTRADESNIČARA Novi detalji o labilnom ubojici

Marina se upoznala s Lee Harvyjem u Minsku 1961. godine, gdje se ovaj bivši marinac nakon što je zatražio azil u SSSR-u nastanio i zaposlio kao tokar. Svega nakon mjesec dana Marina i Lee Harvy Oswald su se oženili, a zlatno vjenčano prstenje su kupili u Minsku. Bobby Livingston iz aukcijske kuće kazao je da se ne zna u kojoj je zlatarni napravljeno prstenje, ali postoji državna oznaka unutra prstena – mala petokraka.

Inače, 1962. godine par se preselio u Dallas, a to jutro, kada je krenuo pucati na američkog predsjednika, Lee Harvy Oswald, je skinuo svoj prsten i ostavio ga na tanjuriću na noćnom ormariću svoje supruge. Nakon premetačine u njihovoj kući, poslije atentata FBI je uzeo prsten i Marina ga je uspjela vratiti tek nakon desetak godina. Inače na istoj dražbi pojavio se i šešir Oswaldova ubojice J acka Rubyija koji je ovaj u tom trenutku imao na glavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 15:35