PLEJADA ŽENA

JFK JE BIO NEZASITAN Razdjevičavao je stažistice u Bijeloj kući i zabavljao se u bazenu s dvije tajnice

Smio je varati Jackie. Sa svima, ali ne i njenim bliskim prijateljicama

Od atentata na američkog predsjednika Johna Kennedyja u Dallasu prošlo je pola stoljeća. Na njegovu ispraćaju oči cijelog svijeta bile su uperene u udovicu Jacqueline Jackie Kennedy i njihovo dvoje dječice koju je držala za ruke. Jackie je postala ikona, opterećena snovima i očekivanjima milijuna obožavatelja diljem svijeta, i to sve do samoga kraja, njezine smrti - 19. svibnja 1994.

Povodom 50. obljetnice atentata na J. F. Kennedyja, britanska autorica Sarah Bradford izdat će dopunjeno izdanje svoje neautorizirane biografije “Američka kraljica: Život Jacqueline Kennedy Onassis” koji će se na tržištu naći 31. listopada. Britanski Daily Mail upravo je objavio vrlo sočne detalje iz knjige, prvenstveno one koje se bave odnosom predsjednika i prve dame Sjedinjenih Američkih Država.

Žene koja je fascinirala milijune, čiji su stil i elegancija bili moćniji i od “željezne zavjese” jer su ženski magazini iz bivšeg SSSR-a i Poljske čak počeli objavljivati savjete kako izgledati kao Jackie, koja je stoički podnosila nevjeru svoga supruga. Prema tvrdnjama iz knjige, Kennedy je bio nezasitni ženskaroš, čije su konstantne seksualne eskapade uključivale od razdjevičavanja stažistica u Bijeloj kući, afere s poznatim glumicama, prostitutke i ozloglašene seks-zabave u grijanom bazenu Bijele kuće. Jednom je prilikom na “plivanje” istodobno pozvao dvije tajnice, poznate kao Fiddle i Faddle...

‘Seks-simbol’

Svojom izjavom potpuno je šokirao, uglednog, vrlo suzdržanog britanskog premijera Harolda Macmillana kada mu je priznao da ako barem jednom dnevno nema seks, dobije glavobolju. Međutim, sva ta plejada žena, stalne i ponižavajuće afere, kao da se Jackie nisu ticale. Ljudi su mislili da joj ne smeta nevjera, jer uopće nije reagirala.

- Ne zanima me koliko je djevojaka u pitanju, sve dok je on svjestan da je to što radi loše, a mislim da on to zna - povjerila se Jackie jednoj svojoj prijateljici. Sve dok nisu bile u pitanju njezine prijateljice ili žene iz njezina društvenog kruga.

JFK je imao vrlo zanimljiv odnos prema supruzi. Nakon državničkog posjeta Parizu 1961., Jackie je postala vijest dana, međunarodna superzvijezda, koja se od tada kao modna ikona nije skidala s naslovnih stranica.

- Mislim da Kennedy uopće nije razmišljao o svojoj supruzi sve dok nije ugledao njezine fotografije u magazinima, te glamurozne žene koja je, eto, udana za njega. Počeo ju je zvati seks-simbolom, zezajući se: ‘Hoćete li, molim vas, obavijestiti seks-simbol da je ručak gotov?’ To ga je zabavljalo i mislim da je pobudilo njegov interes za Jackie - prisjetio se Gore Vidal. Ali očito ne dovoljno da afere prestanu. Čak ni kada su dobili djecu, iako je to u Jacku probudilo snažne očinske instinkte. Ipak, niti je mogao niti je želio promijeniti svoje seksualne navike, čak nije osjećao ni krivnju zbog toga.

- Volim je duboko i učinio bih sve zbog nje. Nemam osjećaj da sam je iznevjerio, stavio sam je ispred svih u svemu - odgovorio je JFK Jackeinoj sestri Lee Radziwill. Nije ga zaustavila ni predsjednička funkcija, a kako je Jackie često i dugo izbivala iz Bijele kuće, prilika je imao napretek.

Naručivao djevojke

Prema tvrdnjama neimenovane pripadnice njujorškog visokog društva, Kennedy je bio sve samo ne diskretan. - Nevjerojatno, ali činio je sve to njoj pred očima. Na zabavi, dok bi Jackie plesala, Jack bi samo nestao s nekom djevojkom i vratio se za 20 minuta. Jackie uopće nije obratila pažnju - ispričala je. Djevojke su mu bile i dovođene, nekad bi ih i naručivao, sve je išlo kao na pokretnoj traci.

‘Ne mogu si pomoći’

- Bilo je zvijezda, poput Angie Dickinson, Marilyn Monroe. Ono što nisam mogla razumjeti jest zašto sve te žene, koje znaju da će za Jacka biti tek igračka na jedan dan, pristaju na to? - rekla je.

Drugi sugovornik tvrdi kako je Kennedy duboko u sebi želio biti dobar suprug Jackie, kao što je dobar otac Caroline i Johnu. Kada ga je jedan prijatelj pitao zašto je nevjeran, odgovorio mu je: “Ne mogu si pomoći”.

Među njima je bila i visoka, vitka i prelijepa 20-godišnja Marion Mimi Beardsley koja je postala stažistica u Bijeloj kući. Već za nekoliko dana predstavili su je predsjedniku. Ponudio joj je razgledavanje predsjedničke rezidencije koja je završila na bračnom krevetu Kennedyjevih na kojem je Marion i izgubila nevinost...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 12:47