U POTRAZI ZA BOLJIM ŽIVOTOM

Tragedija bijede: Oko 150 ilegalnih migranata nestalo u moru blizu talijanske obale

Tunisians would-be immigrant are helped as they arrives in Lampedusa on March 26, 2011. The Italian government says more than 15,000 migrants have arrived on the Italian island from Tunisia since the ouster of president Zine El Abidine Ben Ali in mid-January, including around 13,500 in the last 20 days alone. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
 AFP

RIM - Još 150 podavljenih ljudi u tragediji bijede koja se odvija između afričke i evropske obale Sredozemnog mora.

U noći s utorka na srijedu, u malteškim nacionalnim vodama između Malte i Lampeduse, prevrnuo se 13-metarski brod s oko 200 ilegalnih imigranata, pretežno Eritrejaca i Somalaca, dok su mu pomagali pripadnici talijanske Obalne straže.

More je bilo jačine šest, s maestralom od 30 čvorova, javljaju talijanski izvori. S broda su zatražili pomoć satelitskim telefonom.

U pomoć su krenula dva patrolna broda i helikopter. Prema tvrdnjama talijanskih časnika s jednog od patrolnih brodova, opazili su brod u pogibelji. Tvrde da su olujno more i uznemirenost putnika veoma otežali preuzimanje brodolomnika, koji su dospjeli u more za spašavanja, jer je njihov brod potonuo uslijed pukotine na trupu. Nema podataka o uzroku pukotine.

Obalna straža je spasila 48 brodolomnika, iz helikoptera su vidjeli oko 20 utopljenika, još oko 130 ih je nestalo u dubinama Mediterana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 05:02