TRAGEDIJA U RUSIJI

Tragedija u Rusiji: U potonuću broda na Volgi više od 100 nestalih osoba

Do havarije je došlo kada je oluja prevrnula riječni brod star 56 godina koji je ubrzo nakon toga potonuo
 AFP

KAZAN - Oko stotinu osoba smatra se nestalima, a jedna je osoba poginula u potonuću turističkog broda 'Bulgaria' na Volgi u nedjelju, javljaju strane agencije. Do havarije je došlo kada je oluja prevrnula riječni brod star 56 godina koji je ubrzo nakon toga potonuo.

Vlasti su na mjesto događaja vrlo brzo poslale spasitelje i 47 ronilaca koji pod reflektorima pretražuju rijeku na mjestu potonuća, no prema izjavi glasnogovornice ruskog ministarstva za izvanredna stanja Irine Andrianove šanse za pronalazak preživjelih je 'vrlo mali'.

Jedan muškarac dodatno zacrnio tragediju napomenuvši kako se u trenu potonuća u brodskoj igraonici nalazilo 30 djeca. Andrianova je istaknula kako je s broda koji je prevozio 182 ljudi spašeno njih 85, a jedna je osoba sigurno poginula.

Riječni se brod nalazio na putu prema regionalnoj prijestolnici Kazanu, oko 830 kilometara istočno od Moskve. Do nesreće je došlo oko 80 kilometara južno od njega i tri kilometra od obale, na dubini od 20 metara. 'Bulgaria' je izgrađena 1955. godine u tadašnjoj Čehoslovačkoj otkada se koristio kao riječni kruzer na Volgi.

Za sada nema podataka koliko je stranih državljana boravilo na brodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:35