NE BISTE VJEROVALI

SKANDALOZNA PORUKA SVEĆENIKA NA SVETOJ MISI 'Da je ostala doma i imala više vjere, ne bi ju ubili i silovali'

 Facebook

MELBOURNE - Obitelj Australke koja je silovana i ubijena dok se vraćala kući snažno je kritizirala svećenika koji je izjavio kako bi bila živa da je ostala kod kuće i da je 'imala više vjere', piše Independent.

Govoreći u petak na misi povodom kraja polugodišta u katoličkoj osnovnoj školi u Melbourneu, neimenovani je svećenik izjavio kako je Jill Meagher, ubijena pri povratku iz noćnog izlaska u rujnu 2012. godine, trebala biti 'doma u krevetu' umjesto da je 'šetala Sydney Roadom u 3 sata ujutro'.

Uz to, svećenik je držao fotografiju Meagherina ubojice Adriana Bayleyja kako bi dodatno ilustrirao svoj govor.

Bayley je tijekom suđenja u travnju 2013. priznao krivnju za silovanje i ubojstvo Meagher, televizijske producentice irskog podrijetla, te je osuđen na minimalno 35 godina zatvora. Od tada je proglašen krivim za još tri silovanja prije spomenutog ubojstva.

Meagherina obitelj ostala je šokirana komentarima svećenika opisujući ih kao 'glupe'.

- Adrian Bayley je te večeri tražio i našao žrtvu. Tražio je bilo koga i nije mu bilo važno o kome se radi - ispričala je majka ubijene.

Slično je reagirao i Jillin suprug koji je navodno prijavio njezin nestanak.

- Kako ljudskom biću s tako opasnim i pogrešnim pogledima na žene može biti dopušteno da iste te poruke prenosi djeci? Depresivno i sramotno - rekao je.

Monsinjor Greg Bennett, generalni vikar melbournske nadbiskupije u čijoj je jurisdikciji spomenuti svećenik, ispričao se obitelji.

- Razgovarao sam sa svećenikom i on shvaća da njegova poruka nije bila primjerena te se ispričava za uznemirenost koju je prouzročio. Spominjanje Jill Meagher je bila osobito uvredljivo - izjavio je monsinjor Bennett.

Tijelo 29-godišnje Meagher pronađeno je nakon petodnevne potrage u šumi. Bayley ju je prvo silovao, a potom zadavio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:48