DVOSTRUKI UDARAC

SVEĆENIK NIJE HTIO SAHRANITI DJEČAKA KOJI SE UTOPIO Obitelj Rakić ga nije krstila jer su siromašni...

Samobor, 071213.Nakon jucerasnje smrti fra Zvjezdana Linica, njegovo tijelo u lijesu je izlozeno u Kuci susreta Tabor u Samoboru. Nakon mise, vjernici i njegovi sljedbenici mogli su obaviti posljednji pozdrav.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX

Tužna sudbina pogodila je obitelj Rakić koji se prije dva dana utopio u kanalu Ibar-Lepenac u selu Zupče na sjeveru Kosova. Novi udarac za obitelj dogodio se na pogreb malenog Njegoša (9) jer nije bilo niti svećenika ni opijela. Dječakov ujak tvrdi da svećenik nije htio doći jer dječak nije bio kršten, javlja srpski Telegraf.

- Jako nas je pogodilo što svećenik nije održao opijelo, Jadranka nije mogla krstiti dijete zbog skromnih primanja, ali zbog svega što se dogodilo potrudit ćemo se da njegova braća i sestre budu kršteni što je prije moguće - kažu u obitelji tragično nastradalog mališana.

- Čedo moje drago, kuda te vode. Donio si mi cvijeće i zauvijek otišao. Vrati se kući, sine moj, molim te.

Ovim se riječima Jadranka Rakić oprostila od svog sina Njegoša.

Mališan je pokopan jučer, a na pogrebu je bilo cijelo selo, kao i cijeli razred Osnovne škole “Blagoje Radić”. Govor je u povodu velike tragedije održala i njegova učiteljica:

– Od danas je tvoja klupa prazna, mnogo nam nedostaješ. Pamtićemo te kao veselog i nasmijanog dječaka – rekla je ona.

Ujak devetogodišnjeg dječaka rekao je da je dječak prije nego što je otišao loviti ribu, kupio majci poklon za Dan žena.

– Kupio joj je cvijeće i čestitao 8. mart. Potom je skinuo tenisice i sa mlađim bratom otišao loviti pastrvu u kanalu. Nikome nije jasno kako se okliznuo, nije mu bio prvi put da lovi ribu – kaže on.

Njegov pad je vidio mlađi brat koji je odmah pozvao majku, ali je bilo prekasno.

Njegoševa majka Jadranka je samohrana, ima četvero dece i živi od socijalne pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:23