NOVA TURISTIČKA SEZONA

Severina koncertom u Beogradu promovira hrvatsku turističku ponudu

Ministar turizma Damir Bajs pohvalio se kako su u programu 'Krila Hrvatske' potpisana čak 94 ugovora vrijedna 8 milijuna eura koji u 2011. trebaju dovesti gotovo 650 tisuća turista
 Maja Zlatevska/Cropix

SPLIT - Hrvatska ove godine planira još snažniju promidžbu svoje turističke ponude, osim brojnih ugovora o reklamiranju koji su potpisani u sklopu Akcijskog plana hrvatskog turizma za ovu godinu bit će i nekoliko 'poslastica'.

Naime, u Beogradu se krajem veljače organizira turistički sajam na kojem ministar turizma Damir Bajs planira organizirati 'Hrvatski turistički dan'. Tamo će posjetitelji osim brojnih turističkih ponuda moći uživati u koncertima Klape Iskon te Severine.

Bajs je u Splitu isto tako izjavio kako su u programu 'Krila Hrvatske', koji bi trebao povećati broj letova zračnih prijevoznika na domaće zračne luke, potpisana čak 94 ugovora vrijedna 8 milijuna eura koji u 2011. trebaju dovesti gotovo 650 tisuća turista.

- U jednoj dosta teškoj 2011. godini gdje se ne očekuje nikakav porast u Europi, Hrvatska želi obraniti svoju turističku poziciju. Prošle smo godine bitno povećali svoj tržišni udio, mislim da će nakon zbrajanja 2010. godine pokazati da je svaki 45. turist, koji je došao u Europu došao u Hrvatsku - objasnio je ministar turizma Damir Bajs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:24