NOVA VERZIJA

Šef iranskih obavještajaca: Amerikanci nisu ubili Osamu, on je umro ranije, od bolesti

Heidar Moslehi tvrdi da Iran posjeduje informacije kako je čelnik al-Qa'ide umro mnogo prije napada pripadnika Navy SEAL-a

Šef iranske obavještajne službe Heidar Moslehi tvrdi da američki specijalci nisu ubili Osamu bin Ladena u vojnoj akciji 2. svibnja u Abbottabadu, već da je najtraženiji čovjek na svijetu umro od bolesti, no Moslehi nije precizirao kada, niti od čega je Osama bolovao.

Sudeći prema lokalnim medijskim natpisima, Moslehi tvrdi da Iran posjeduje informacije kako je čelnik al-Qa'ide umro mnogo prije napada pripadnika Navy SEAL-a.

Podsjetimo, Amerikanci tvrde da su ubili Osamu pucnjevima u glavu tijekom napada na njegov utvrđeni kompleks u Pakistanu u kojem se skrivao.

Američki predsjednik Barack Obama sam je objavio prekid lova na Osamu bin Ladena, glavnog odgovoronog za teroristički napada na New York i Washington 11. rujna 2001. godine.

Također, Obama tvrdi da je o uspješnoj operaciji izvjestio i pakistanskog predsjednika Asifa Ali Zardarija, te da je cijelu akciju pratio uživo putem kamera na opremi specijalaca. Uz to, sama al-Qa'ida potvrdila je smrt svoga vođe. No čini se kako su teoretičari zavjere ipak dočekali plodno tlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:33