POVEZANI I S PARIZOM

RAZBJEŽALI SE PO CIJELOJ EUROPI U tijeku je velika potjera za osmoricom terorista koji su pomagali u krvavim napadima na Bruxelles

 REUTERS/Reuters TV

Europske sigurnosne agencije traže najmanje osmoricu osumnjičenih za koje se smatra da su pomagali u izvođenju terorističkih napada na Bruxelles i Pariz, objavio je u svom nedjeljnom broju njemački Die Welt.

Pozivajući se na sigurnosne izvore list navodi kako se vjeruje da se osumnjičeni, od kojih su većina francuski i belgijski državljani, nalaze ili u Siriji ili u bijegu diljem Europe.

Die Welt navodi kako su osumnjičeni bili u kontaktu s Abdelhamidom Abaudom, za kojeg se pretpostavlja da je bio glavni izvođač napada na Pariz i kojega je 18. studenoga ubila francuska policija, te Salahom Abdeslamom, glavnim preživjelim osumnjičenikom za pariške napade, koji je uhićen u Bruxellesu ranije ovog mjeseca.

Ured njemačke savezne kriminalističke policije (BKA) uključen je u potragu, navodi list.

U međuvremenu je belgijsko tužiteljstvo u nedjelju objavilo da su u 13 novih policijskih racija u Bruxellesu i još dva grada uhićena četiri nova sumnjivca, koji se dovode u vezu s napadima na Bruxelles, no njihova konkretna moguća uloga u napadima zasad nije razjašnjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:21