TEROR U SRCU EUROPE

TREĆI SUMNJIVAC ZA NAPAD NA BRISELSKI AERODROM JE NOVINAR? 'On je muškarac u bijelom na snimci nadzorne kamere'

 REUTERS/CCTV

Treći i dosad neidentificirani muškarac kojeg je snimila nadzorna kamera u zračnoj luci, a čiji eksploziv nije detonirao te je pobjegao s aerodroma u Bruxellesu, navodno se zove Faycal Cheffou, prenose belgijski mediji u subotu.

Ured državnog tužitelja potvrdio je da je protiv spomenutog gospodina podignuta optužnica zbog 'članstva u terorističkoj organizaciji, terorističkih ubojstava i pokušaja terorističkih ubojstava', a on se nalazi među šestero sumnjivaca uhićenih u velikoj policijskoj operaciji u jednom od briselskih predgrađa u četvrtak navečer.

Ipak, zasad nije potvrđeno da je on doista treća osoba koju je snimila nadzorna kamera, odnosno muškarac sa šeširom i u svijetloj jakni.

Novine Le Soir pišu da je Faycala identificirao taksist koji je vozio napadače do aerodroma, a navodno se radi o slobodnom novinaru Faycalu Cheffouu.

Od četvrtka je u Belgiji uhapšeno devetero ljudi, a u Njemačkoj dvojica pod sumnjom da su umiješani u teroristički napad na Bruxelles u kojem je život izgubila 31 osoba, kao i u napad u Parizu prošlog studenog gdje je poginulo 130 osoba.

Podsjećamo, na fotografiji iz zračne luke bila su dva muškarca u crnim jaknama koji su se raznijeli i jedan u svijetloj jakni koji je nosio šešir i čiji eksploziv nije detonirao te je on pobjegao s aerodroma. Prvi je sa sigurnošću identificiran Ibrahim el Bakraoui koji se nalazi u sredini fotografije. U četvrtak je kao drugi muškarac u crnom, lijevo na slici, identificiran Najim Laachraoui za kojeg se prvo mislilo da je čovjek u svijetlom baloneru. Oko njega je u srijedu vladala prva zbrka budući da su belgijski mediji, a s njima i svi ostali, krivo prenijeli vijest da je uhićen, da bi na kraju ispalo da se vrlo vjerojatno raznio u zračnoj luci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:58