POLICIJSKA AKCIJA

PRVA UHIĆENJA U SRBIJI ZA MASAKR U SREBRENICI! U pritvoru i danas uspješni biznismen, u ratu zvan 'Neđo Kasapin'

 Joško Ponoš / Cropix

Na raznim lokacijama u Srbiji uhićeno je sedam osoba za koje se sumnja da su počinili masovna pogubljenja u Kravicama kod Srebrenice tijekom rata u Bosni i Hercegovini, objavljeno je u srijedu.

U tijeku je policijska potraga za još nekoliko osumnjičenih. Služba za otkrivanje ratnih zločina uhitila je N.M., A.G., M.B., A.D., B.M., J.P. i D.P. po nalogu Tužiteljstva za ratne zločine zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva, navode srbijanski elektronički mediji. AP tvrdi kako je najvažnija osoba koja je danas uhićena Nedeljko Milidragović, zapovjednik poznat pod nadimkom 'Neđo Kasapin', i koji je nakon rata postao uspješni biznismen u Srbiji.

U pitanju su prva uhićenja na teritoriju Srbije zbog masovnih pogubljenja u Srebrenici i okolici. Tužiteljstvo za ratne zločine donijelo je naredbu za provođenjem istrage protiv bivših pripadnika Centra za obuku "Jahorina" u sastavu Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, zbog osnovane sumnje da su u Srebrenici, na lokalitetu Kravice, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Među žrtvama je više od 1.000 civila muslimanske nacionalnosti čiji su posmrtni ostaci identificirani u masovnim grobnicama na više lokacija, među kojima su Glogova 1 i 2 i Ravnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:16