KRVNIK PRED KAMEROM

Pogledajte dosad neobjavljeni intervju CNN-a u kojem Ratko Mladić tvrdi: U Srebrenici nema masovnih grobnica ni smaknuća!

 Screenshot

Ratko Mladić je 1995. godine tvrdio kako u Srebrenici nikada nije bilo smaknuća, a srpska strana je tražila sa se svi vojno sposobni muškarci iz Srebrenice razmijene za zarobljene civile. Mladić, danas haaški optuženik, ove je izjave dao u nikada objavljenom intervjuu za CNN .

Prema njegovim riječima, dio muškaraca iz Srebrenice koj su počinili 'zločin nad srpskim narodom' su se danima probijali prema Kladnju i Tuzli, a neki su krenuli i ka Srbiji. Izjavio je kako su muslimani iz Srebrenice i Žepe izveli terorističke napade na srpskom teritoriju i 'masakrirali sve što su uhvatili živo'.

Srpske snage, uvjerava Mladić u intervjuu, krenule u kontraofanzivu, pazeći da ne dođe do civilnih žrtava te da ne bude ozlijeđenih među pripadnicima UNPROFOR-a.

Masovnih grobnica, izjavio je Mladić, bilo nije već su poginule pokapali u 'njihova muslimanska groblja' iz higijenskih razloga, izjavio je Mladić, između ostalog, u svom intervjuu za CNN.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 20:54