PREOKRET U ISTRAZI

OTKRIVENI NOVI DOKAZI O LIKVIDACIJI ARKANA Ubojstvo je naručio osobno Slobodan Milošević?

Kao motivi se spominju Arkanovo svjedočenje pred Haškim sudom i susret s jednim visokim zapadnim dužnosnikom
090906film jedinica b92 srpske crvene beretkearkan tenja 1991rat legijafoto presnimka-desk-

Postoje novi dokazi o ubojstvu Željka Ražnatovića Arkana, ali nema potvrde da iza njega stoji nekadašnji politički vrh, sa Slobodanom Miloševićem na čelu, piše B92.

Za B92 je neslužbeno potvrđeno da postoje nova saznanja u vezi s ovim slučajem i da bi razlozi ubojstva mogli biti političke prirode, ali nema potvrda navoda o kojima su jučer izvijestili brojni srpski mediji.

Kao osnovni razlozi za ubojstvo se za sada spominju Arkanovo potencijalno svjedočenje pred Haškim sudom kao i susret s jednim visokim zapadnim dužnosnikom, za što postoji svjedočenje više osoba.

Ražnatović, vođa nekadašnje paravojne formacije Srpska dobrovoljačka garda, aktivne u vrijeme ratova u BiH i Hrvatskoj, ubijen je u siječnju 2000. godine u Beogradu.

- U izvršavanje tako ozbiljnog djela, naročito političkih, postoji čitav lanac organizatora i izvršilaca kaznenog djela. To što je netko tko bi se mogao označiti kao nalogodavac mrtav ne amnstira i ne izuzima od odgovornosti bilo koga tko je u tako nečemu sudjelovao, rekao je ministar pravde Nikola Selaković.

Televizija Pink prenijela je, pozivajući se na izvore u MUP-u, da se ovih dana završava obimna istraga o političkim ubojstvima koja su obilježila vladavinu Slobodana Miloševića.

Dosadašnji rezultati istrage, kako je javila ta televizija, ozbiljno upućuju na zaključak da je mogući naručitelj nekih ubojstava osobno Milošević, a u toku su finalne provjere ovih navoda nakon čega se može očekivati zvanično priopćenje istražitelja, javlja Blic.

Iako se za nekoliko ubojstava u javnosti govori kako iza njih stoji režim Slobodana Miloševića, on se kao nalogodavac pojavljuje samo u presudi za ubojstvo Ivana Stambolića i za atentat na Vuka Draškovića u Budvi.

Podsjetimo, sadašnja vlast u Srbiji najavljuje da je vrijeme da se razriješe sva ubojstva koja su ostala neriješena iz 90-ih godina prošlog stoljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:25