VAŽAN SVJEDOK?

ZAŠTO JE UBIJEN ARKANOV KUM I TJELOHRANITELJ? Dva moguća razloga za njegovo ubojstvo

Policija sumnja da je Bojanić ranjen da bi se osvetilo ubojstvo Nikole Bojovića

Rade Rakonjac, kum Željka Ražnatovića i prijatelj Luke Bojovića, ubijen je sa pet hitaca iz automatske puške u kafiću "Mariki" u Beogradu. U pucnjavi su ranjeni Stojan Novakovića i Goran Ristanović, također Arkanovi prijatelji. Rakonjac je živio u blizini kafića u Zvečanskoj ulici i bio stalni gost , što ukazuje na to da je ubojica znao njegove navike, piše Blic.

Napadač u maskirnoj uniformi pobjegao je automobilom marke Alfa romeo, u kojem ga je čekao suučesnik, i koji je nekoliko sati kasnije pronađen zapaljen u Ulici Radovana Simića Cige u naselju Medaković.

Rade Rakonjac ubijen je dva dana nakon informacije o novim dokazima koji ukazuju na to da je ubojstvo Željka Ražnatovića Arkana imalo političku pozadinu. Svjedok čiji identitet nije poznat tvrdi da je Arkanovo ubojstvo naređeno iz vrha države zbog Arkanovih susreta sa zapadnim službenicima u cilju rušenja Miloševićeve vlasti. Policija ispituje da li ovo svjedočenje ima veze s jučerašnjim ubojstvom.

Ubojstvo Rakonjca izvršeno je četiri dana nakon ranjavanja Gorana Bojanića, člana suparničke ekipe Miloša Delibašića, bratića ubijenog Branislava Šaranovića i uhićenog Slobodana Šaranovića, koji su u sukobu s Lukom Bojovićem.

Policija sumnja da je Bojanić ranjen da bi se osvetilo ubojstvo Nikole Bojovića, zbog čega njegovu sobu u bolnici čuva policija. Bojanić nije želio otkriti tko je u njega pucao prošlog petka na Zvezdari, ali je scenarij napada na njega identičan jučerašnjem napadu. Automobil koji je koristio napadač iste večeri nađen je zapaljen između hotela "Hiljadu ruža" i naselja Bubanj potok.

Ispostavilo se da je vozilo ukradeno prije pet godina i da je bilo u šteku.

Ranjavanje Bojanića, ubojstva Rakonjca i Nikole Bojovića jedini su mafijaški zločini u Srbiji u posljednje dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:44