LJUT I NA VOJSKU

Otac vojnikinje koja je rodila u bazi u Afganistanu bijesan je na svoju kćer: 'Osramotila je obitelj i vojsku!'

KABUL - Otac vojnikinje koja je rodila u Afganistanu jučer je izjavio kako je njegova kćer “osramotila svoju obitelj i vojsku”.

Lynette Pearce (28), koja navodno nije ni znala da je trudna dok nije osjetila bolove u trbuhu dva dana prije poroda, bila je stacionirana u Afganistanu na prvoj liniji bojišnice u ratu protiv Talibana.

Njen otac Maurice Wallace, koji je s Fidžija i po zanimanju je policajac, rekao je kako je njegova kćer “pokazala kako ne poštuje vojsku”.

- A vojska je pokazala kako ne poštuje mene i moju obitelj svojom šutnjom oko cijelog slučaja, rekao je Wallace.

Iako je Pearce rodila u utorak, Wallace je tek jučer saznao da je postao djed.

- To je potpuna sramota. Imamo tisuću pitanja - tko je otac, što ovo znači po njenu budućnost, hoće li morati napustiti vojsku?

Wallace je izjavio kako je bijesan jer mu se kćer nije ni javila otkad je postala majka, a nisu mu se javili ni britanski službenici.

- Lynette je služila Britance, stoga ne bi li bilo u redu da vojska odradi svoju dužnost spram obitelji i obavijesti nas odma po rođenju?

Pearce je bila kapetanica ženske nogometne ekipe Fidžija, i vodila je svoju reprezentaciju u utakmicama protiv Tonga i Australije.

Napustila je Fidži kako bi ispunila svoj san o služenju u vojsci, gdje je i njen brat, te završila osnovni trening u ožujku ove godine. Prošla je intenzivno testiranje fizičke spreme, no očito ne i test na trudnoću.

Njeno dijete rođeno je pet tjedana prerano. Njeni suborci šalili su se kako je možda trudna kada je primijetila kako dobiva na kilaži usprkos svakodnevnom vježbanju, no nitko te šale nije shvaćao ozbiljno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 15:28