KAKVA NESREĆA

OBJAVILI ŠOKANTAN VIDEO Žrtvu avionske nesreće pregazili vatrogasci jer su mislili da je mrtva

 Screenshot

Američka televizijska postaja CBS objavila je uznemirujuću snimku mjesta pada zrakoplova u San Franciscu prošlog ljeta. Ta snimka otkriva kako vatrogasci koji su bili na mjestu nesreće nisu shvatili da je 16-godišnja djevojka Ye Meng Yuan još uvijek živa te su je pregazili vatrogasnim vozilom zbog čega je djevojka na kraju poginula.

Prema prvoj službenoj izjavi dužnosnika rečeno je da je djevojka slučajno pregažena jer je bila neprimjetna u pjeni za gašenje požara pored zrakoplova. Ipak, snimka prikazuje nekoliko radnika kako upozoravaju ostale da je jedna od žrtava nesreće na zemlji pored aviona.

Oko 15 minuta nakon što je prvi put upozoren o žrtvi na zemlji vozač kamiona ju je pregazio. Na snimci se vidi da je samo nekoliko minuta kasnije preko tijela prešao još jedan kamion.

- Obitelj žrtve traži odgovornost. Žele znati zašto vatrogasci nisi istrenirani kao i to zašto vatrogasni odjel nije rekao istinu oko događaja - izjavio je Justin Green, jedan zastupnika obitelji u tužbi protiv grada San Francisca.

- Naši su pripadnici tog dana imali poteškoća oko donošenja odluka. Jedan je odlučivao oko toga treba li pregledati nekoga tko je na oko izgledao mrtav ili ići spašavati ljude u iz zrakoplova koji je još gorio - rekao je ranije šef vatrogasnog odjela iz San Francisca Hayes-White.

Inače, u nesreći koja se dogodilo prošlog ljeta stradalo je troje ljudi, a jedna od njih je bila nesretna Kineskinja. Nesreću je preživjelo 304 osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:47