TRAGEDIJA U BRUXELLESU

'NEŠTO KAŠLJUCAM, MORAM SE MALO ODMORITI' Jedan od najboljih mladih znanstvenika u Srbiji iznenada umro od misteriozne bolesti

 Facebook

Filip Brković (29), doktor znanosti i najmlađi diplomac Beogradskog sveučilišta, preminuo je u Bruxellesu nakon kratkotrajne borbe s nepoznatom bolesti, pišu Večernje novosti. Za nesretnog Filipa koban je bio nepoznati virus koji mu je napao prvo pluća, a potom cijelo tijelo. Rad srca drastično mu se usporio, ubrzo je pao u komu iz koje se nikada nije probudio.

Brković je 17. prosinca proslavio rođendan i doktorat s temom unaprjeđenja srpskog sela. Večernje novosti pišu da se planirao vratiti u domovinu i tamo primijeniti svoje bogato znanje. Filip je krajem prosinca poslao poruku prijateljima i poručio im da se brzo vraća u Srbiju.

- Nešto kašljucam, moram se malo odmoriti... - rekao je Brković koji je sa suprugom Katarinom imao i sina Mihaila.

Obitelj je, naravno, shrvana, a bliski rođak Stanko Brković za Večernje novosti je otkrio o kakvom se geniju radilo.

- Od rođenja se uvijek isticao, po svemu i među svima. U svemu je bio prvi, a među svima najmlađi. Fakultet političkih znanosti, smjer međunarodnih odnosa, završio je za tri godine. Sve ocjene, sve desetke. Odmah je upisao i master studije iz političke analize i menadžmenta, usavršavanje je nastavio na Cambridgeu, i to kao stipendist britanske vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:40