MIŠEVI

NAJEZDA GLODAVACA U OTMJENOM RESTORANU Sanitarna zatvorila okupljalište elite koje gastro eksperti hvale zbog 'izvrsne hrane'

 Pixabay

Elitni londonski restoran Dabbous, koji se našao i u vrlo uglednom Michelinovom vodiču, čiji su mu eksperti zbog 'jako dobre hrane' dodijelili jednu zvjezdicu, zatvorila je sanitarna inspekcija koja mu je dala ocjenu nula iz higijene.

Kako je otkriveno ovoga tjedna u izvješću britanske agencije za prehrambene standarde, Dabbous je u kolovozu bio zatvoren na tjedan dana jer je bio pun miševa.

Vlasnik Ollie Dabbous tvrdi da je do najezde glodavaca došlo jer je restoran smješten u staroj zgradi u samom središtu Londona, a ne zbog loših higijenskih standarda u lokalu, koji prosječnu večeru naplaćuje 56 funti.

'Tri godine zaredom sanitarni su nas inspektori ocjenjivali peticom i jako smo ponosni svime što radimo. Ali prihvaćamo kritiku. I dalje imamo jako puno gostiju i mnogi od njih nam daju podršku. Frustrira nas jedino što i dalje imamo ocjenu nula iz higijene, bez obzira što je problem riješen brzo', kaže gospodin Dabbous.

Miševa se, napominje, riješio za tri dana. Potrošio je nekoliko tisuća funti kako bi deratizatori pozatvarali sve rupe kroz koje su se miševi uvlačili u uglednu zalogajnicu.

Sanitarna inspekcija najavila je novi posjet restoranu uskoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:48