DOČEK NA AERODROMU

NA POVRATKU IZ UKRAJINE ČETNIKE DOČEKALI OBAVJEŠTAJCI 'Tamo smo išli svojim sredstvima'

 Srđan Vrančić/CROPIX

Skupina dobrovoljaca Četničkog pokreta koja je ratovala na strani pobunjeničkih snaga u Ukrajini, vratila se u noći na petak u Srbiju, a u zračnoj luci 'Nikola Tesla' u Beogradu čekali su ih pripadnici sigurnosno-informativne agencije BIA, pišu Vesti online.

Srpsku tajnu službu zanimali su detalji njihovog boravka u Novorusiji, kako nazivaju oblasti oko Donjecka i Luganska koje su se pobunile protiv Kijeva.

- Petorica naših članova sletjela je na aerodrom i odmah su ih saslušali pripadnici BIA. Razgovor je trajao oko pet sati, do gotovo 4 ujutro, a poslije su pušteni svojim kućama. Zanimali ih je jesmo li tamo išli za novac, kako smo otputovali i tko je to organizirao. Neke od fotografija na mobilnim telefonima su nam obrisali. Pretpostavljam da nas netko želi povezati s ruskim financijerima, ali mi smo tamo otišli svojim sredstvima', rekli su iz Četničkog pokreta.

Tijekom borbi u Ukrajini četničkim dobrovoljcima su uništene putovnice, pa su se obratili veleposlanstvu Srbije da im se izdaju nove. Tako je BIA saznala imena dobrovoljaca iz Srbije među pobunjenicima.

- Vođa pokreta Bratislav Braca Živković je još u Rusiji, jer mora sudjelovati na sastancima četnika i kozaka o daljim koracima, jer smo dio Pravoslavnog bratstva, dodaju u Četničkom pokretu.

Navodno su dvojica Albanaca i jedan Hrvat koji su se borili na strani ukrajinskih snaga, nestali. Njih su prije dva tjedna zarobile snage Novorusije i njihova sudbina je za sada neizvjesna, odnosno ne može se utvrditi gdje ih pobunjenici drže zarobljene i jesu li još živi, pišu Vesti online.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:38