NA KORAK DO KONAČNOG RASPLETA

MISTERIJ NESTANKA MADDIE MCCANN Policija spremna za prva uhićenja

Britanski mediji objavili su kako su policajci Scotland Yarda već otputovali u Portugal zbog uhićenja

Londonska policija spremna je za prva uhićenja u vezi s nestankom male Britanke Madeleine McCann u Portugalu 2007. godine - ako im portugalski kolege to dopuste. Naime, britanski mediji objavili su kako su britanski policajci otputovali u Portugal kako bi uhitili trojicu provalnika koji su tijekom nekoliko sati od nestanka tada trogodišnje Madeleine razmjenili neuobičajeno velik broj poziva.

Međutim, kako su provalnici portugalski državljani, njihovo je uhićenje moguće samo uz punu suradnju portugalske policije, koja, kako navode mediji, inzistira na provođenju vlastite istrage.

Potvrđeno je kako je britanska policija poslala formalno pismo Portugalu kojim se traži uhićenje.

Riječ je o provalnicima koji su nekoliko dana prije nestanka Madeleine već pokušali opljačkati turistički apartman u blizini kuće u kojoj je na godišnjem odmoru bila i obitelj McCann.

No, provalnici su tada u apartmanu iznenadili djevojčicu čiji je vrisak dozvao roditelje koji su bili ispred kuće. Portugalska policija nije ovaj slučaj provale smatrala relevantnim u istrazi nestanka male Madeleine, što britanska policija smatra propustom.

OTKRIVENI GLAVNI SUMNJIVCI ZA OTMICU MADELEINE MCCAN Jesu li malenu Britanku oteli pljačkaši?

Nedavno su od Portugala zatražili izlist telefonskih poziva s mobitela trojice provalnika te je ustanovljeno kako su u nekoliko sati nakon nestanka izmijenili golemi broj poziva. Roditelji Madeleine, Kate i Gerry McCann pozdravljaju najnovije vijesti, ali ne žele se previše nadati, poručili su medijima preko glasnogovornika.

Prvotna istraga otmice male Madeleine nije dala nikakva rezultata, a među osumnjičenicima bili su i roditelji te britanski trgovac nekretninama Robert Murat, no nitko nikada nije bio uhićen.

Godine 2011. istraga je ponovno otvorena, na njoj radi 37 inspektora, a do sada je stajala 4,5 milijuna funti.

U listopadu prošle godine BBC je objavio posebnu emisiju posvećenu istrazi gdje su objavjeni i novo-otkriveni detalji. Nakon emisije istražitelji su dobili više od 3500 poziva i e-mail poruka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:38