NESTANAK DJEVOJČICE

MADDIE MCCANN ZAVRŠILA NA DNU BUNARA? Policajac otkrio ključno mjesto koje još nitko nije pretražio

Bivši detektiv Scotland Yarda pozvao je britansku policiju pretraži napušteni bunar samo 875 metara udaljen od stana u portugalskom mjestu gdje je Madeleine McCann nestala prije više od sedam godina. Bunar je dobro sakriven i udaljen od glavne ceste. Dubok je devet metara, a voda u njemu duboka doseže razinu od gotovo četiri metra. Uglavnom ga koriste lokalni Romi, a portugalska policija svo ovo vrijeme nije ga pretražila.

'Poznat je mještanima, ali i lokalnim kriminalcima kao mjesto za odbacivanje dokaza sitnog kriminala, kao što su torbe i drugi neželjeni ukradeni predmeti', rekao je Roy Ramm, koji je u policiji nakupio 27 godina staža, tijekom kojih se bavio istragama najtežih delikata, od ubojstava do silovanja i trgovine ljudima.

'Tko god da je oteo Madeleine poznavatelj je lokalnih ulica i uličica te je iskoristio to znanje', smatra on.

Britanska policija pokrenula je novu istragu o nestanku Madeleine - kćeri Kate i Gerryja McCanna - koja je iščeznula iz njihovog apartmana u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz početkom svibnja 2007. godine. Nakon 14 mjeseci prvotne istrage, portugalska policija zatvorila je slučaj, no lani su britanske i portugalske vlasti odlučile ponovo otvoriti istragu.

Mark Rowley, jedan od britanskih inspektora zaduženih za slučaj, nedavno je objasnio da se istragom sustavno prate sve vjerodostojne pretpostavke.

Britanska policija nedavno je ponovno pretraživala šikare u blizini naselja, ali ništa nisu pronašli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:48