SULUDO PRIOPĆENJE

KAD KIM JONG-UN KRENE VRIJEĐATI 'Ona je prljava američka kurva, a Barack Obama je njezin svodnik'

 AFP

PJONGJANG - Povodom posjeta američkog predsjednika Baracka Obame Južnoj Koreji, glasnogovornik sjevernokorejskog Odbora za mirno ujedinjenje dviju Koreja objavio je priopćenje u kojem napada Obamu da nema ni jotu morala, s obzirom da se usudio ne otkazati svoj posjet Seulu, unatoč nezapamćenoj tragediji s potonućem trajekta zbog čega je cijeli poluotok postao kuća tuge.

'Američki gospodar i njegova sluga inscenirali su farsu uvreda, prijetnji i ucjena spram Sjeverne Koreje tijekom kriminalnog Obaminog obilaska Južne Koreje s potpunom indiferentnošću spram tuge južnih Korejaca. Sve je to služilo samo jednog svrsi - zavjeri protiv Sjeverne Koreje', rekao je glasnogovornik.

Zatim je izravno prozvao 'slugu američkog gospodara', južnokorejsku predsjednicu Park Geun-hye. 'Ono što je Park izvela pred Obamom ovoga nas puta podsjeća na indiskretnu djevojku koja preklinje gangstera da premlati nekoga ili na kapricioznu kurvu koja svog ljubavnika moli da ne naudi trećoj osobi kojoj nudi seksualne usluge', jasan je glasnogovornik.

U nastavku priopćenja ton nije bio nimalo blaži. Dapače. Glasnogovornik je južnokorejsku predsjednicu optužio da ne želi mirno ujedinjenje dviju Koreja, već da se otvoreno zalaže za rat te da namjerno prešućuje američke nuklearne bombe dok se sastaje s Obamom.

'U potpunosti je ispunila zahtjeve svog gospodara kada je agresija u pitanju, a šutjela je o američkim atomskim bombama očajnički tražeći krivnju u svojim sjevernim sunarodnjacima zbog njihovih bombi. Tako je razotkrila svoje pravo gnjusno lice poremećene sponzoruše i izdajnice, prljave američke priležnice i odvratne prostitutke koja prodaje vlastitu naciju', nastavio je glasnogovornik, koji je priopćenje zaključio novom salvom uvreda i uvjeravanjem da su izgledi da se mrska mu južnokorejska predsjednica imalo promijeni prema Pjongjangovom ukusu ravni apsolutnoj nuli.

Priopćenje je prenijela sjevernokorejska državna novinska agencija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:50