NOVE INFORMACIJE

JOŠ JEDAN TERORIST SUDJELOVAO U MASAKRU? Belgijska televizija tvrdi da je kamera snimila još jednog napadača pokraj bombaša iz metroa!

 Reuters

Dva dana nakon napada u Bruxellesu još uvijek nije jasno koliko je točno napadača sudjelovalo u masakrima na aerodromu i metrou.

Kamera u zračnoj luci Zaventem snimila je trojicu muškaraca za koje se sumnja da su počinili napad. No, samo jedan od njih, Ibrahim el-Bakraoui, je identificiran sa sigurnošću. Kao drugi bombaš samoubojica s aerodroma je uvjetno identificiran Najim Laachraoui, oko kojeg je jučer vladala prava zbrka u belgijskim medijima je li ili nije uhićen, da bi sad ispalo da se možda raznio u zračnoj luci. No, to još uvijek nije potvrđeno.

Identitet trećeg muškarca s fotografije nadzornih kamera s aerodroma nije identificiran. Policija smatra da je to muškarac u svijetlom baloneru, s kapom na glavi te da je otišao s mjesta napada nakon što nije uspio detonirati prsluk s eksplozivom, koji je navodno bio najjači na aerodromu.

S druge strane, situacija oko metroa je bilo relativno jasna do četvrtka ujutro - prevladavajuća teza bila je da je napad počinio Khalid el-Bakraoui (brat ranije spomenutog Ibrahima) koji se raznio eksplozivom u vagonu. No, belgijska državna televizija RTBF i francuski list Le Monde pišu da je nadzorna kamera u metrou snimila još jednog muškarca koji je bio s Khalidom el-Bakraouijem. Ostalo je nejasno je li on bio samo pomagač koji je kasnije pobjegao ili se i on raznio u metrou.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 17:28