NEUSPJELA EDUKACIJA POLJOPRIVREDNIKA

Htio seljake povesti u EU, ali nije bilo zainteresiranih

Miladin Solujić (63) iz srbijanskog sela Beršići pokušao je o svom trošku organizirati sedmodnevno putovanje za veću grupu srpskih seljaka u zemlje Europske unije – ali nije bilo zainteresiranih
 Vjekoslav Skledar/CROPIX

Miladin Solujić (63) iz srbijanskog sela Beršići pokušao je o svom trošku organizirati sedmodnevno putovanje za veću grupu srpskih seljaka u zemlje Europske unije – ali nije bilo zainteresiranih.

Kako izvještava Beta, Solujić u Dunkirku na La Mancheu ima vlastitu tvrtku i htio je seljacima iz kraja u kojem je odrastao pokazati kako poljoprivrednici u inozemstvu organiziraju svoju proizvodnju i kako od nje uspijevaju dobro zaraditi. No, nitko od poljoprivrednika nije mogao biti odsutan sa svog posla tjedan dana.

- Htio sam financirati posjete tvrtkama i poljoprivrednim gazdinstvima u nekoliko zemalja i svi su izrazili želju, a kada se trebalo prijaviti, svi su rekli da je tjedan dana mnogo i da imaju posla na svojim usitnjenim imanjima, a time se u EU ne ide – rekao je Solujić.

Dodao je kako se u takovskom kraju proizvodi iznimno kvalitetna hrana, ali u premalim količinama i na rascjepkanim poljima, a tako se ne može zaraditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 19:26