DOŠAO PREKO PUSTINJE

Gadafijev sin Saadi, poznati playboy i bivši sportaš, prebjegao iz Libije u Niger

 AFP

ZAGREB - Jedan od sinova bivšeg libijskog čelnika Moamera Gadafija, Saadi, stigao je u nedjelju u Niger.

Nigerijski ministar pravosuđa i glasnogovornik vlade Marou Amadou izjavio je da je Saadi bio u konvoju s desetak vozila koji je išao prema prijestolnici Niamey. Gadafijevo prebivalište trenutno je nepoznato, a ranije je izjavio da će umrijeti u Libiji. Libijski pobunjenici i sada kontroliraju većinu teritorija ove zemlje, uključujući i prijestolnicu Tripoli, javlja BBC.

Treći od sedmorice Gadafijevih sinova, koji slovi za playboya, prošli je mjesec izjavio da će se predati ako će to zaustaviti nasilje. Kratko se bavio i nogometom, pa je tako 2003. postao igračem Perugije, talijanskog prvoligaša, no već nakon godinu dana je suspendiran zbog korištenja nedozvoljenih sredstava.

I dalje traju borbe za gradove koji su pod kontrolom Gadafijevih pristaša, uključujući Bani Walid i Sirt.

Nove libijske vlasti bezuspješno traže bivšeg libijskog vođu i ostale njegove sinove , među kojima Saifa al-Islama koji se spominjao kao mogući nasljednik svrgnutog libijskog vođe.

Mediji 38- godišnjeg Saadija opisuju kao sportaša playboya. On je 2004. napustio nogometnu karijeru i posvetio se vojsci gdje je tijekom ratnih sukoba bio na čelu jedne elitne jedinice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:38