NAKON POLA GODINE

FRANCUSKINJA OTETA U JEMENU KONAČNO OSLOBOĐENA Francuska je uložila sve napore, pomogao i sultan Omana

 YouTube

PARIZ - Francuskinja Isabelle Prime (30), koju su naoružani otmičari oteli u veljači u Sani, glavnom gradu Jemena, oslobođena je, priopćeno je u petak rano ujutro iz Ureda francuskog predsjednika.

Dodaje se i da će se Prime vratiti u Francusku u idućim satima.

"Naša sunarodnjakinja Isabelle Prime oslobođena je večeras", navodi se u priopćenju. "Predsjednik Republike Francois Hollande želi zahvaliti svima koji su pomogli da dođe do ovog rezultata, a posebno omanskom sultanu Qaboos bin Saidu" navodi se u priopćenju iz Ureda francuskog predsjednika u kojem se ne daju ikakvi detalji o njezinom oslobođenju.

Prime i njezinu jemensku prevoditeljicu Shereena Makawija naoružani napadači oteli su u glavnom gradu Sani 24. veljače dok su bili na putu do posla. Jemenska prevoditeljica je oslobođena u ožujku.

MOHAMMED HUWAIS
(FILES): This March 9, 2015 file photo shows a Yemeni woman holding a poster with pictures of two abducted women, French national Isabelle Prime (R) and her Yemeni interpreter Sherine Makkaoui (L) during a demonstration in solidarity with them in the capital Sanaa. According to a statement issued August 7, 2015 by the French presidency, French hostage Isabelle Prime, who was kidnapped February 24, 2015, has been freed in Yemen. AFP PHOTO / Files / MOHAMMED HUWAIS AFP PHOTO / MOHAMMED HUWAIS

Foto: AFP

Dva mjeseca nakon njezine otmice na YouTubeu se pojavila snimka:

- Gospodine Hollande i gospodine Hadi, moje ime je Isabelle, oteta sam prije 10 tjedana u Jemenu, u Sani. Molim vas, vratite me u Francusku brzo jer sam jako, jako umorna. Nekoliko puta sam se pokušala ubiti jer znam da nećete surađivati s njima i to u potpunosti razumijem - kazala je tada Isabelle koje je klečala na pijesku omotana u crno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:13