SEKS SKANDAL

FOTO Ova je žena srušila direktora CIA-e, a zapovjedniku snaga u Afganistanu uništila karijeru!

FBI je preko mailova otkrio Jill Kelley, ljubavnicu generala Petraeusa, ali i njezinu vezu s generalom Allenom
 AP Photo/Chris O'Meara

Nakon umirovljenoga generala Davida H. Petraeusa, već bivšeg šefa obavještajne agencije CIA-e, još jedan poznati američki vojni dužnosnik pod istragom je FBI-a te je postao glavna vijest američkih medija. General John Allen, zapovjednik američkih i NATO-ovih snaga u Afganistanu, pod istragom je zbog intenzivne korespondencije s Jill Kelley, ženom koja je dovela do istrage i pada generala Petraeusa.

Zapovjednik NATO-a u Afganistanu izmijenio 30.000 mailova s fatalnom Jill Kelley!

Ministar obrane Leon E. Panetta novinarima je priznao da je general pod istragom zbog 20.000 do 30.000 stranica dokumenata, od kojih su mnogi e-mail prepiska s Kelley. Sadržaj dopisivanja nije poznat, no navodno je “neprikladan”.

Riječ je o ženi čija je pritužba FBI-u o mailovima s prijetnjama kako se treba kloniti Petraeusa dovela do otkrića izvanbračne veze šefa CIA-e i autorice njegove biografije Paule Broadwell koja je, iako i sama udana, slala Jill Kelley prijetnje plašeći se da će joj oteti ljubavnika. Petraeus je zbog skandala dao ostavku na mjesto šefa CIA-e. Kelley je poznavala Petraeusa jer je volontirala u bazi u Tampi dok je umirovljeni general tamo bio stacioniran.

NOVI DETALJI O PADU DIREKTORA CIA-e Istraga FBI-a započela zbog sukoba između generalovih ljubavnica!

Kako piše New York Times, Allen će ostati na mjestu zapovjednika u Afganistanu, ali je Panetta već zatražio od predsjednika Baracka Obame da stopira njegovu nominaciju za zapovjednika američkih snaga u Europi i šefa NATO-a. Obama se, rekao je Panetta, složio.

Kelley i Allen su se dopisivali od 2010. do 2012. Kako su se upoznali, ne zna se, no Allen je neko vrijeme služio u floridskom gradu Tampi gdje Kelley živi sa suprugom i dvoje djece. Allen je, pišu američki mediji, trenutačno u Washingtonu gdje se trebalo održati saslušanje o njegovu imenovanju zapovjednikom u Europi. No, to će saslušanje biti odgođeno. Nakon pada jednog od najpopularnijih američkih generala, Petraeusa, sada je u pitanju i karijera drugoga poznatoga generala.

U FBI-u tvrde da je cijela istraga pokrenuta jer je bilo jasno da je pošiljatelj anonimnih e-mailova Jill Kelley imao insajderske informacije o radu šefa CIA-e. U jednom od njih tvrdilo se i kako je Kelley “dirala Petraeusa ispod stola”.

- Razlozi za otvaranje slučaja bili su legitimni - izjavili su u FBI-u.

Naime, otkriveno je kako je Kelley zbog prijetećih mailova pomoć zatražila od agenta FBI-a kojeg je privatno poznavala. Istražitelji tvrde kako je istraga pokrenuta bez obzira na poznanstvo agenta i Jill Kelley. Među ostalim, taj je agent i sam slao “neprikladne mailove” Jill Kelley te zbog toga nije bio uključen u istragu. No, agent je nastavio istraživati na svoju ruku, uvjeren da se slučaj namjerno zavlači kako ne bi naškodio Obami u finalu predsjedničke utrke. Obavijestio je republikanca Erica Cantora, vođu većine u Zastupničkom domu Kongresa, koji se obratio šefu Robertu S. Mulleru.

David Laufman, koji je od 2003. do 2007. bio federalni tužitelj, izjavio je kako većina pritužbi vezanih za cyberkriminal ne dovede do istrage. No, dodao je da je, u slučaju da je Kelley otkrila kako su mailovi povezani sa šefom CIA-e, jasno zašto je FBI ipak otvorio istragu.

Orin S. Kerr, profesor prava na sveučilištu George Washington, izjavio je kako je “iznenađujuće što je FBI posvetio toliko pažnje” takvoj prijavi. Ipak, dodao je kako je Kelley bila poznata u Tampi i kako je povezanost slučaja s Petraeusom sigurno potaknula istragu.

Još jedan razlog za sumnjičavost jest to što je jedan vladin dužnosnik izjavio da prvo ispitivanje Paule Broadwell o prijetećim mailovima nije poduzeto 21. listopada, kao što se tvrdilo, nego je njezin dom pretražen još u rujnu. Drugi izvor, pak, tvrdi da je Petraeus još prije istrage doznao da je Broadwell uznemiravala Kelley i zatražio od nje da prestane. Znao je za istragu i prije nego što su ga agenti FBI-a pozvali na ispitivanje 28. listopada i priznao im je za aferu.

Što je od toga točno, tek treba doznati, no i Leon Panetta, bivši šef CIA-e, kritizirao je FBI jer nije o istrazi obavijestio Odbor za obavještajne službe američkog Kongresa.

Vezu skrivali terorističkim trikom

Petraeus i njegova ljubavnica Broadwell koristili su trik kojim se koristi i al-Qa’ida za skrivanje dopisivanja, piše Telegraph. Par je koristio isti Gmail račun, a umjesto slanja mailova, pisali su poruke kao predložak i potom ih pohranjivali. Naime, slanje maila ostavlja elektronički trag i IP adresu. Kad je Broadwell slala prijeteće e-mailove Kelley, to je ostavilo trag i na taj su način istražitelji otkrili aferu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:40