TALAČKA KRIZA

Drama u Karlsruheu: Specijalci upali u stan, našli petero mrtvih!

Muškarac je odbio napustiti stan za koji nije nekoliko mjeseci platio stanarinu
 AP Photo/Michael Latz

Otmičar i četiri talca mrtvi su nakon talačke krize koja se danas odvila u sjevernom dijelu Karlsruhea, potvrdila je njemačka policija. Drama u gradu blizu francusko-njemačke granice, započeta zbog muškarca koji je odbio napustiti stan za koji nije nekoliko mjeseci platio stanarinu, završila je tragedijom. Kako su objavili strani mediji, među žrtvama napadača bili su vlasnica stana, jedan zainteresirani podstanar, sudski ovršitelj i bravar. Vjeruje se da je muškarac, nakon što je presudio žrtvama, okrenuo oružje na sebe.

Sve je počelo oko devet sati ujutro u sjevernom dijelu grada, a do tragičnog kraja nije trebalo dugo, tek nešto više od tri sata. Vlasnik stana pozvao je lokalne vlasti da mu pomognu iseliti muškarca koji nekoliko mjeseci nije platio stanarinu, a odbijao je napustiti stan. No muškarac je to odbio i zabarikadirao se u stanu s ekipom za deložaciju. Policiji je uskoro prijavljena pucnjava u zgradi, a kad su specijalci upali u stan, našli su, navodi se, četiri tijela s prostrijelnim ranama.

Zbog događaja su evakuirani susjedi te obližnji vrtić i škola, objavila je policija koja je objasnila da su specijalne snage upale u stan nakon što se iz njega osjetio dim. Službeni izvori navode kako se vjeruje da je muškarac bio lovac pa je zato imao oružje kod kuće.

No jedan susjed novinarima je ispričao da je muškarac posjedovao i ručnu granatu, što policija isprva nije potvrdila. Navodno je povikao ovršitelju: “Uzmi mi dom i platit ćeš životom”. Prema pisanju nekih medija, vlasnica stana bila je žena s kojom je bio u vezi. Nakon što su prekinuli, on se odbio iseliti iz njenog stana. Kako su pisali svjetski mediji, nije poznato je li policija uspjela stupiti u kontakt s otmičarem prije tragičnog ishoda događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:43