PAPA U NIŠU

Benedikt XVI. dolazi u Srbiju 2013. godine?

A gust of wind blows Pope Benedict XVI's mantle during a Wednesday general audience in Saint Peter's square at the Vatican October 21, 2009. REUTERS/Tony Gentile (VATICAN RELIGION)
 REUTERS

BEOGRAD - Dolazak poglavara Rimokatoličke crkve Benedikta XVI. u Srbiju 2013. godine i njegov susret s predstavnicima pravoslavnih crkava dao bi počasno mjesto Srbiji i njenoj ulozi u obilježavanju 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta, izjavio je vladika niški Irinej, a prenijeli su jučer mediji u Srbiji.

Godine 2013. obilježava se 1.700 godina od Milanskog edikta kojim je 313. car Konstantin, koji je rođen u Nišu, uveo slobodu vjeroispovjesti i prekinuo progon kršćana u Rimskom carstvu.

Vladika Irinej je agenciji Beta rekao da ne zna hoće li poglavar Rimokatoličke crkve 2013. godine posjetiti Srbiju, ali da "postoji želja Pape da do susreta dođe baš u Nišu".

On je kazao da bi Srpska pravoslavna crkva pozdravila dolazak Pape u Srbiju.

Grad Niš planira povodom obilježavanja 1.700 godina od Milanskog edikta na brdu Vinik pored grada podignuti križ u čast cara Konstantina visine 80 metara. Križ od čeličnih profila bit će visok 80 metara te najveće obilježje ove vrste na Balkanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:30