PAKLENI TORANJ

APOKALIPTIČNE SCENE IZ DUBAIJA U hotelu visokom čak 300 metara izbio golemi požar. Hrvatica na licu mjesta: Odjekuju eksplozije, prizori su stravični...

Veliki požar izbio je u hotelu Address u centru Dubaija, koji se nalazi u neposrednoj blizi najvišeg svjetskog nebodera Burja Khalife, javlja BBC.

Gorući ostaci zgrade padaju s visine od 300 metara, a vatrogasci se bore s buktinjom. Uzrok požara za sada nije poznat, a Sky News prenosi izjavu direktora Građanske obrane Dubaija koji je rekao da nema ozlijeđenih te da će se slavlje održati kako je i planirano.

Inače, u tom području Novu je godinu došlo dočekati čak pet tisuća ljudi, jer se spremao spektakularni vatromet. Policija je okupljenima u međuvremenu naredila da se raziđu. Prema prvim informacijama, u hotelu, koji ima 60 katova, vatra je buknula na 20. katu, no vrlo je brzo, prema riječima očevidaca, zahvatila veliki dio luksuznog hotela.

'Došli smo na proslavu Nove godine, kada je najednom izbio ogroman požar, koji traje već dva sata', rekla je za Jutarnji Hrvatica Željka Živković, koja se nalazi na licu mjesta. 'Ljudi su u panici, komadi zgrade padaju okolo. Sigurnosne službe su vrlo brzo reagirale te su se nedugo nakon izbijanja požara mogle čuti sirene. Prizori su zaista stravični. Cijela zgrada je u dimu koji se proteže sve do Burj Khalife. Upravo u ovim trenucima odjeknula je nova eksplozija...'

Prema najnovijim informacijama, opetovane eksplozije mogu se čuti iz i oko hotela.

Kliknite na fotografiju za pregled cijele galerije

















Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:33