KONFUZIJA

AMERIKANCI ZNAJU TKO JE ČOVJEK U BIJELOM!? 'Otkrili smo tko je treći bombaš, njegovo ime stoji na našoj listi potencijalnih terorista'

 Reuters

Malo je reći da je nakon terorističkog napada u Bruxellesu vladala zbrka oko počinitelja. Tri dana nakon maskara na aerodromu, čini se da napokon znamo tko su trojica muškarca koje je snimila nadzorna kamera i koji su glavni osumnjičeni za počinjenje napada.

Podsjećamo, na fotografiji iz zračne luke bila su dva muškarca u crnim jaknama koji su se raznijeli i jedan u svijetloj jakni koji je nosio šešir i čiji eksploziv nije detonirao te je on pobjegao s aerodroma. Prvi je sa sigurnošću identificiran Ibrahim el Bakraoui koji se nalazi u sredini fotografije.

Jučer je kao drugi muškarac u crnom, lijevo na slici, identificiran Najim Laachraoui za kojeg se prvo mislilo da je čovjek u svijetlom baloneru. Oko njega je u srijedu vladala prva zbrka budući da su belgijski mediji, a s njima i svi ostali, krivo prenijeli vijest da je uhićen, da bi na kraju ispalo da se vrlo vjerojatno raznio u zračnoj luci.

Reuters

No, čini se da je konačno identificiran i misteriozni čovjek u svijetlom baloneru koji i crnoj kapi. Sky News citira izvor iz američkih tajnih službi koji tvrdi da je riječ o osobi koja je na njihovoj listi osoba osumnjičenih zbog povezanosti s terorizmom.

Podsjećamo, u metrou se raznio Khalid el Bakraoui uz kojeg je navodno bio još jedan muškarac koji nije identificiran i koji je po sadašnjim informacijama u bijegu. Nije poznato je li itko od osumnjičenih uhićen u racijama koje je jučer provela belgijska policija u Bruxellesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 17:28