LJEPOTICA U NEDJELJNOM

NAJLJEPŠA NOGOMETAŠICA OKRENULA SE FITNESSU ‘Obožavam ići u teretanu i gledati svoje izbildano tijelo na snimkama’

Ivana Hukman (20), studentica Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, bivša je nogometašica koja većinu vremena sada provodi vježbajući

Mišićavo, ali skladno tijelo mlade Zagrepčanke Ivane Hukman ocrtava se i kroz odjeću. Uske traperice i crna dolčevita, duga raspuštena kosa i široki osmijeh aduti su 20-godišnje studentice Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Bivša nogometašica danas je zaljubljena u teretanu i fitness sprave na kojima provodi većinu svog slobodnog vremena.

Ne znam koliko je domaći ženski nogomet izgubio kada ga je Ivana prestala igrati, ali publika je sigurno izgubila puno. Jer ova ljepotica privlači poglede.

I uživala je pred fotoobjektivom Borisa Štajduhara.

Jednog dana bi se voljela baviti fitness modelingom. Radi se, naime, o vrsti body buildinga.

Trenutačno joj je, kaže, vrlo zanimljivo pozirati i potom promatrati svoje tijelo na fotografijama. Bila je i među kandidatkinjama za Miss sporta, no obaveze su je spriječile da nastupi u finalu.

Pitam je kako je počela ta priča s nogometom?

- Odrasla sam u rubnom dijelu grada, iznad Dubrave. I bila sam jedina cura u društvu. Kako su dečki igrali nogomet, počela sam i ja. A potom sam im se pridružila i u nogometnom klubu Concordia. No, kad je tata čuo za to, nije bio sretan. Nije mu bilo drago što sam jedina djevojčica među dečkima. Pa me upisao u ženski nogometni klub Dinamo. U Dinamo sam stigla kad sam bila u petom razredu osnovne škole. I ostala sam sljedećih sedam godina - prisjeća se Ivana. U dobi od 16 godina lijepa sportašica ušla je i u hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Bila je članica tima U17, a kasnije i U19.

Ipak, kad je postala punoljetna, odustala je od nogometa. Danas joj, kaže, nogomet ne fali. Ponekad ga zaigra za fakultetu ili iz gušta s prijateljima.

- Napustila sam nogomet svojevoljno. Tada mi se nije sviđala atmosfera u klubu. Treneri su se često mijenjali, uprava je bila problematična… Sedam godina sam ga trenirala iz ljubavi. Ali onda je ta ljubav splasnula - objašnjava mi dok razgovaramo uz podnevnu kavu. Ivana je pozitivna i vesela.

Prati li nogomet danas?

- Nisam ga ni tada pratila pretjerano. Pogledam utakmicu kad nemam pametnijeg posla. Ili kad igra reprezentacija. Teretana je moja nova ljubav. Tamo doista uživam - priča mi.

A ima li omiljenog nogometaša?

- O da. Petr Cech, golman Chelseaja. On mi je super. A i ja sam bila golmanica - kaže.

Sa svojim sadašnjim dečkom sate i sate provodi u teretani. Upoznala ga je na fakultetu i imaju iste interese. Između ostalog, ljubav prema body buildingu. On ju savjetuje jer ima više znanja i iskustva, no Ivana još nema profesionalnog trenera. Kaže mi i kako se potajno nada da će je netko zapaziti u teretani. A profesionalno bavljenje body bulidingom, svjesna je, zahtijevalo bi i neka odricanja. Primjerice, promjenu prehrane. A to joj, iskrena je, teško pada. Naime, ona obožava čokoladu.

- Zadnjih tjedan dana, otkad smo dogovorili ovo snimanje, ništa ne jedem. Zato sam sada, prije nego što sam krenula prema vama, u torbu spremila tri čokolade. Čini mi se da sam doista ovisna o čokoladi i slatkišima - objašnjava mi i smije se.

Trenira svaki dan minimalno sat i pol. Osim ako joj nešto iskrsne. Ivana je, otkriva mi, tatina princeza.

- Sad će mi mama možda zamjeriti što opet spominjem samo tatu, ali on mi je nekako usadio tu ljubav prema sportu. S njim sam prvi put ušla u teretanu. Kako tata trenira jiu jitsu, pa i sam provodi određeno vrijeme u teretani, jednom me poveo sa sobom… I tako je počelo - govori. I Ivanin tata je nekada trenirao nogomet. Također u Dinamu. A onda je prešao na motocross, no u 35. godini je doživio tešku nesreću i pao. Tada je prestao.

- On nas je zarazio teretanom. Naime, i moj brat vježba. Još nam preostaje nagovoriti mamu. Ali sve što sam dosad uspjela jest to da trčimo zajedno do teretane, ona me pričeka sat i pol i onda trčimo na povratku kući. Mama trči i do šest kilometara dnevno - priča Ivana.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 08:26