ANKETA ZA RTL TELEVIZIJU

ISTRAŽIVANJE PROMOCIJE PLUS Većina građana ne podržava prosvjed branitelja u Savskoj!

Zagreb, 310115. Savska 66.Branitelji koji vec vise od 100 dana prosvjeduju ispred Ministarstva u Savskoj ulici, danas su odrzali izvanrednu konferenciju za medije. Press konferenciju su vodili Djuro Glogoski i Josip Klem.Na fotografiji: Josip Klemm pokazuje anonimni zahtjev za preispitivanje gdje je stradao Djuro Glogoski.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Za tjedan dana prosvjed branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu ulazi u četvrti mjesec. Tim povodom je za RTL agencija Promocija plus provela istraživanje koje otkriva da većina hrvatski građana taj prosvjed ipak ne podržava.

Od 1300 ispitanika prosvjed potpuno podržava njih 22,8 posto, dok ga 11,6 posto uglavnom podržava. Građana koji niti malo ne podržavaju prosvjed ima 35,3 posto, a njih 12,9 posto ga uglavnom ne podržava.

Prosvjed branitelja najviše podržavaju simpatizeri HDZ-u (70 posto), a najmanje oni koji preferiraju SDP (5,2 posto). Članovi Živog zida su podijeljeni - 40 posto ih je za prosvjed, a 35,7 posto protiv. U ORAH-u i HNS-u su uvjerljivo protiv prosvjeda.

Najveću potporu prosvjednici uživaju u Dalmaciji, Slavoniji te Zagrebu i okolici, ali u tom dijelu je i najveći postotak građana koji su protiv prosvjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:28