DOBRA VIJEST

‘BORBOM πIJETLOVA ŽELIMO ANI DATI PRILIKU ZA NORMALAN ŽIVOT' Učenici MIOC-a pomažu kolegici

Učenici zagrebačke XV. gimnazije odlučili su 7. lipnja organizirati humanitarni koncert za svoju bivšu učenicu Anu

Učenici zagrebačke XV. gimnazije odlučili su 7. lipnja organizirati humanitarni koncert za svoju bivšu učenicu Anu.

Deseci operacija

Ana je, naime, prije dvije godine, neposredno prije svoje mature, teško stradala u prometnoj nesreći. Na nju i još dvije djevojke automobilom je na nogostupu pred klubom Gjuro 2 naletio pijani vozač. Ana je najteže ozlijeđena i zadobila je ozljede glave, rebara, ruku, kao i nagnječenja pluća, jetre i bubrega.

“Tijelo joj je bilo u potpunosti izlomljeno, bila je na rubu života, ali je, na svu sreću, preživjela. Rehabilitacija i deseci operacija koji su potom uslijedili nisu u potpunosti urodili plodom te ona dan-danas, više od dvije godine nakon nesreće, ne može živjeti kao što je živjela prije. Hoda ili uz pomoć hodalice ili je voze u kolicima jer joj noge još nisu u potpunoj funkciji. Muči je problem nakupljanja cerebralne tekućine u kralježnici i samo bi je duga rehabilitacija i još operacija moglo vratiti u normalan život”, stoji u pismu koje su organizatori koncerta uputili medijima.

Iz tog su razloga učenici, nastavnici, ravnatelj i svi zaposleni u XV. gimnaziji odlučili skupiti novac za oporavak te 21-godišnjakinje.

Humanitarni koncert pod nazivom “Borbe πjetlova” održat će se na školskom dvorištu u 18.30 sati, a sav prihod namijenjen je isključivo Ani. Koncert se održava pod otvorenim nebom s profesionalnom koncertnom opremom, a izvođač večeri je popularni zagrebački punk-bend ŠANK?!. Cijena ulaznice nije strogo definirana, nego ima preporučeni iznos donacije od 20 kuna.

- MIOC prvi put organizira svoj srednjoškolski koncert po uzoru na druge zagrebačke srednje škole u kojima je to već tradicija.

Više od koncerta

Željeli smo ipak biti malo drukčiji pa smo prvi koji će koncert održati na otvorenom, a imamo i poznate hedlajnere, bend ŠANK?!, što srednjoškolski koncerti inače nemaju - rekao je Lovro Marković, učenik MIOC-a i organizator koncerta.

Osim navedenog, nastupit će još tri benda Newton and the Isaacs, Achromatic Attic i Proleter.

Na taj način, osim humanitarne strane i pomoći stradaloj Ani, koncert ima cilj podržati mlade i perspektivne srednjoškolske bendove kako bi se probili na javnu medijsku scenu i pokazali talent.

- Iznenadila nas je medijska pompa. Mislili smo da će to biti malo veći lokalni koncert, no, nakon što smo medijima uputili pismo, informacija se ekspresno proširila te nas zovu ljudi iz cijele Hrvatske željni pomoći. Iako je Anu malo iznenadio velik medijski interes, smatram da je to sjajno jer vjerujem da ćemo prikupiti puno više novca nego što smo očekivali - zaključio je drugi organizator koncerta Domagoj Badanjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:40