UPOZORENJE GRAĐANIMA

Vojska će danas uništavati eksploziv

Padjani kod Knina, 100713.Danas je doslo do eksplozije u vojarni u Padjanima kod Knina, po prvim informacija ima vise ozlijedjenih vojnika HV-a.Na fotografiji: ulaz u vojarnu.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX

DARUVAR - Na području vojno skladišnog kompleksa "Hrvatski ždral" Doljani kod Daruvara danas i sutra, 18. i 19. rujna, provodi se uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava, pronađenih prilikom pirotehničkog pregleda i razminiranja toga vojnog kompleksa, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Uništavanje eksplozivnih sredstava obavljat će se od 9 do 15,30 sati, a stanovnici daruvarskog područja zbog toga će moći čuti eksplozije i detonacije.

Eksplozivna sredstva bit će uništena na mjestu pronalaska budući da se iz sigurnosnih razloga ne smiju transportirati niti pomicati.

Uništavanje se provodi sukladno propisima, standardima i odobrenim procedurama, koje su usklađene sa zakonskim propisima iz područja zaštite okoliša, a riječ je o planskoj aktivnosti Zapovjedništva za potporu za ovu godinu, navode iz MORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 14:26