RAZOČARANA I POVRIJEĐENA

Vinka Cetinski istražiteljima: Nisam kriva, sve sam radila u dogovoru s Dankom Končarom

 Srećko Niketić/Cropix

PULA - Cijeli dan je u subotu trajalo privođenje i saslušanje kod istražnog suca Županijskog suda u Puli petero osumnjičenih u aferi Cetinski. Pred istražnog suca mr. Svetislava Vujića dovedeni su Željko Bilić (35), Gordan Dobrović (51), Romina Hrvatin (39), Marin Sorgo (27) i Vinka Cetinski (64), prva i glavnoosumnjičena u slučaju.

Gotovo punih pet sati trajalo je ispitivanje Vinke Cetinski, bivše doministrice turizma kod istražnog suca Županijskog suda u Puli mr. Svetislava Vujića.

Nakon saslušanja, tijekom kojeg je Cetinski iznijela iscrpnu obranu, određeno joj je 48-satno zadržavanje u pritvoru i to zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Kako je kazao njezin branitelj riječki odvjetnik Ljubiša Drageljević Vinka Cetinski je i kod istražnog suca ponovila svoju izjavu danoj u policiji kojom odbija bilo kakvu kazneno pravnu odgovornost vezanu za poslove kupnje nekretnina za Kermas ulaganja Danka Končara.

- Iznijela je obranu i izjavila da ni u jednom segmentu posla nije zlouporabila svoj položaj. Naglasila je činjenicu da ona bije bila jedina odgovorna osoba u tvrtki već je tu bio i Danko Končar kao i njegova sestra koji su bili članovi tog trgovačkog društva zaduženi za financije bez čije prethodne suglasnosti nije zaključen ni jedan posao, pa tako ni ove koje su predmet sadašnjeg istraživanja - kazao je Drageljević.

Prema njegovim riječima Vinka Cetinski je naglasila kako s optužbama koje joj se stavljaju na teret, a riječ je o zlouporabi položja i ovlasti i pribavljanju imovinske koristi drugim osobama, nema nikakve veze. Branitelj Vinke Cetinski odmah je podnio i žalbu na rješenje o određivanju 48-satnog zadržavanja o kojoj će odlučivati Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Puli

Tko je dao iskaz

Željko Bilić i Gordan Dobrović, koji se sumnjiče za posredovanje u kupoprodaji nekretnina kojima je Danko Končar oštećen za više desetaka milijuna eura, nakon iskaza pušteni su na slobodu. Istražni sudac je Romini Hrvatin, supruzi rovinjskog odvjetnika Željana Hrvatina, koji je, doznajemo, na službenom putu u inozemstvu, pa nije priveden, odredio 48-satno zadržavanje zbog opasnosti od utjecaja na suokrivljenike, među kojima je i njezin suprug.

Zloupotreba ovlasti

Policija petero osumnjičenih tereti za zloupotrebu položaja i ovlasti, prijevaru i pomaganje pri zloupotrebi. Šteta koju su pritom nanijeli Kermas ulaganjima procijenjena je na 30 milijuna kuna.

Inače, zasad su istražene samo tri transakcije u kupnji nekretnina, kojih je bilo u dvije godine 40-ak.

Vinku Cetinski, bivšu doministricu turizma, tereti se samo za zloupotrebu položaja i ovlasti jer je bila direktorica tvrtke Kermas ulaganja i za pribavljanje imovinske koristi drugim osobama.

Čovjek koji nedostaje

Kako doznajemo, ona je policiji rekla da je sve transakcije vezane uz kupnju nekretnina diljem Istre radila uz suglasnost i odobrenje Danka Končara te je odbila svaku kaznenu odgovornost.

Zanimljivo je u ovom slučaju, koji je zapravo započeo prije više od pola godine, kada je D. Končar podnio prijavu protiv svoje suradnice, ali i vlasnika tvrtke za nekretnine Drage Radolovića, koji nije obuhvaćen istragom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:17