ZA SVE STRAŠNE LAVOVE

VIDEO: AMERIČKI BEND NAPISAO HIMNU BOLESNOJ DJECI I OSNOVAO ZAKLADU 'POBIJEDI RAK' Inspiraciju pronašli u Nori Šitum

Hrvatski bubnjar Saša Maček osnovao je svjetsku udrugu za borbu protiv raka i na svom projektu okupio brojne američke zvijezde
 Facebook

Američki bend The Siege napisao je, kako kažu, himnu za bolesnu djecu diljem svijeta, a inspiraciju za pjesmu 'Now You’re Free' (Sad si slobodan) pronašli su u Nori Šitum, djevojčici koja je prije četiri mjeseca umrla od leukemije na liječenju u Americi.

Norinu priču američkim glazbenicima prenio je bubnjar iz Hrvatske, Saša Maček (27), koji je osnovao i zakladu 'Pobijedi rak'.

'Naš zadatak jest o raku educirati javnost, a osobito mlade i to kroz glazbu. Želimo sve naučiti kako prepoznati rak i upoznati ih s onime što karcinom čini našem tijelu te s novim dostupnim terapijama', piše u opisu zaklade koja je osnovana za sve male borce i njihove roditelje, a cilj im je pomoć oboljelima, njihovim obiteljima, te spajanje s klinikama i lječnicima.

Na Facebooku je otvorena istoimena grupa na koju pozvaju i administratori stranice ' Vratimo osmijeh Nori na lice NORA FORA Strasni LAV': - Klikni na BEAT UP CANCER i postani dio velike vojske koja će stati uz sve naše male lavove i lavice!

Na pjesmi su radili glazbenici koji su surađivali s Kanyeom Westom, Justinom Bieberom i bendom One Direction. Refren pjesme otpjevala su djeca koja su pobijedili bolest iz udruge 'Ljubav na djelu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:16