OPTUŽBE RODITELJA

Predsjednica Udruge odgovara: 'Novac Norinih roditelja je na našem računu, zamrznut'

Udruga "Hrabro dijete" te je optužbe odbacila te je objavila nekoliko izvoda iz Zagrebačke banke

ZAGREB - Ministarstvo financija priopćilo je danas kako do sad nije zaprimilo nikakve pismene podneske ni sumnje vezano uz eventualne nepravilnosti ili netransparentnost trošenja sredstava prikupljenih za liječenje u SAD-u djevojčice Nore Šitum, koja je prije nekoliko mjeseci izgubila bitku s leukemijom.

GDJE JE NOVAC? Majka Nore Šitum optužuje: 'Hvala vam što lažete i što nemate morala'

"Do sada nisu stigli nikakvi pismeni podnesci niti sumnje koji bi ukazivali na nepravilnosti ili netransparentnost trošenja sredstava", stoji u izjavi pomoćnika ministra financija Branka Šegona koju je Vlada objavila na svojem službenom Twitter profilu. "U slučaju povrede propisa Ministarstvo financija će poduzeti zakonom predviđene mjere i o tome obavijestiti Državno odvjetništvo", dodaje Šegon u izjavi.

Norini roditelji Ivica Šitum i Đana Atanasovska na konferenciji za novinare u Zagrebu upozorili su danas kako već nekoliko mjeseci bezuspješno pokušavaju dobiti konkretan odgovor od udruge "Hrabro dijete", putem koje se sakupljao novac za Norino liječenje u SAD-u, o tome koliko je novca skupljeno u humanitarnoj akciji za njihovu kćer i gdje je taj novac sada. Predsjednicu udruge "Hrabro dijete" Jasminku Žužić optužili su da proteklih mjeseci skriva bankovne izvode i izvod donacijskog telefona u humanitarnoj akciji za Noru Šitum.

Udruga "Hrabro dijete" te je optužbe odbacila te na svojoj Facebook stranici objavila nekoliko izvoda iz Zagrebačke banke na kojima se nalazi novac u raznim valutama, a na jednom računu je iznos od 3,6 milijuna kuna. "Evo, ovo je taj 'nestali novac'! Niti je nestao, a niti zamračen", poručili su iz udruge te ocijenili "jadnim i tužnim" optužbe iznesene "bez da se čuje i pita druga strana".

- Strašno je ovo što se događa, ni u najgorem snu nismo to mogli sanjati. Njihovi novci su na našem računu, gotovo zamrznuti zato što se ne smiju taknuti. Molim institucije da što prije donesu rješenje kako prebaciti novac, iako znamo da njihova Zaklada još ne postoji u živućem smislu i nema žiro račun na koji se uopće može taj novac prebaciti - kazala je Jasminka Žužić, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:50