BOJ ZA TAJNICU UN-a

VESNA PUSIĆ 'Prije tri mjeseca sam dobila potporu predsjednice Republike' PANTOVČAK 'To nikako nije istina'

 Bruno Konjević / CROPIX

Politički cirkus oko nominacije hrvatskog kandidata za glavnog tajnika UN-a se nastavlja. Podsjećamo, prošlog tjedna Jutarnji list je otkrio da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nema namjeru podržati nominaciju Vesne Pusić, već veleposlanika RH u Indiji Amira Muharemija. Ta odluka izazvala je salvu negodovanja u diplomatskim krugovima i, kako izvori Jutarnjeg tvrde, uništila i ono malo izgleda Pusić da se domogne prestižne titule. A o izgledima Muharemija ne treba ni govoriti...

Međutim, cijela ova priča je još zamršenija ako je istina da je Vesna Pusić još prije tri mjeseca tražila i dobila potporu na Pantovčaku.

- Bez te potpore Pusić ne bi ni isticala kandidaturu - rekla je glasnogovornica ministrice vanjskih poslova Danijela Barišić za tportal podsjetivši da su obje prije nekoliko mjeseci u intervjuima hrvatskim i stranim medijima potvrdile da Pusić uživa podršku predsjednice.

Međutim, na Pantovčaku imaju neku drugu verziju priče. Glasnogovornik predsjednice Luka Đurić u izjavi za tportal rekao je da nitko sa šeficom države nije kontaktirao po pitanju kandidature za glavnu tajnicu ili glavnog tajnika UN-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:31