MIJENJA SE ODLUKA

Vesna Pusić potvrdila odgodu: Održavanje referenduma o ulasku u EU najvjerojatnije 22. siječnja

Predsjednik Ivo Josipović izrazio je uvjerenje da će referendum biti uspješan
Zagreb, 221011. Bocarski dom, Prisavlje.Predstavljanje predizbornog plana 'Plan 21' Kukuriku koalicije, tj. SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a. Govornici su bili Zoran Milanovic, Radimir Cacic, Vesna Pusic, Ivan Jakovcic, Silvano Hrelja i Neven Mimica.Na slici: govor Vesne Pusic.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX / BORIS KOVACEV

Najizgledniji datum za održavanje referenduma o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji jest 22. siječnja, potvrdila je za tportal buduća ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Podsjetimo, predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora Vesna Pusić neposredno nakon izbora najavila je promjenu saborske odluke o održavanju referenduma, prema kojoj bi trebao biti održan 30 dana nakon potpisivanja pristupnog ugovora, odnosno najkasnije do 7. siječnja, jer je riječ o prekratkom roku za informiranje građana o sadržaju ugovora.

Predsjednik Ivo Josipović izrazio je uvjerenje da će referendum o članstvu u EU biti uspješan. - Ja sam tu optimist i siguran sam da će referendum uspjeti - izjavio je Josipović.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:54