RADNA SNAGA

VELIKA DRŽAVNA TVRTKA TRAŽI RADNIKE NA LEASING Raspisan natječaj za čak 1563 radna mjesta, najviše u Bjelovaru

 Bruno Konjević, Neja Markicevic / CROPIX;

Tvrtka Hrvatske šume i ove će godine dio radne snage nabaviti putem leasinga.

Naime, prošlog četvrtka raspisali su javni natječaj vrijedan 49,2 milijuna kuna bez PDV kojim pribavljaju usluge osoblja za rad za svojih 16 podružnica, a privremene djelatnike odlučili su angažirati putem agencije za ustupanje radnika.

Riječ je o 1563 privremenih radnika koji će u narednim mjesecima u Hrvatskim šumama obavljati pomoćne poslove u šumarstvu i lovstvu, u nešto manjem dijelu i strojarske poslove, dok će najveći dio unajmljene radne snage u ovoj državnoj kompaniji ipak biti angažiran na radnim mjestima čišćenja prostorija, kao i točenja i usluživanja hrane i pića, kuhanja ili serviranja hrane.

Privremeni radnici činit će znatno pojačanje za državnu tvrtku koja ionako broji velik broj zaposlenika.

Prema podacima s Poslovne Hrvatske, tamo ih je u 2014. godini radilo 7967, a tvrtka je ostvarila prihod od 2,1 milijarde kuna. Najveći dio radnika na leasing, sudeći prema specifikacijama natječaja, završit će u Bjelovaru gdje će Hrvatske šume na leasing uzeti 333 djelatnika, od čega njih 300 na pomoćnim poslovima u šumarstvu kao što su sadnja sadnica, uklanjanje niskog raslinja te poslovima doznake stabala.

Podsjetimo, Hrvatske šume isti su natječaj raspisale i prošle godine kada su putem javne nabave za 40 milijuna kuna unajmile oko 1200 radnika. Natječaj je tada bio raspisan niti šest mjeseci nakon što je ova državna kompanija predstavila poslovne rezultate u kojima se pohvalila kako je broj djelatnika u dvije godine smanjila za njih 600.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:36