OTUĐENJE SLIKE

Uhićen zbog krađe zavjetnog dara iz Trsatskog svetišta

 Nikola Vilić / CROPIX

Riječka policija uhitila je 60-godišnjaka kod kojega je pronađena slika "Isusa s križem" što je, u siječnju, ukradena iz kapelice zavjetnih darova Trsatskog svetišta, doznaje se u policiji.

Uhićeni 60-godišnjak je, po policijskim tvrdnjama, zavjetni dar ukrao između 9. i 12. siječnja ove godine. "Prije otuđenja slika se nalazila u kapelici kao jedan od zavjetnih darova vjernika. Otuđena slika, odnosno zavjetni dar, pronađena je kod osumnjičenog i vraćena Svetištu", izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je lopov prijavljen državnom odvjetništvu, a zbog teške krađe "Isusa s križem" može dobiti i zatvorsku kaznu.

Kapelica zavjetnih darova sagrađena je u sklopu Svetišta početkom 20. stoljeća, a u njoj su pohranjeni zavjetni darovi za spas u olujama na moru i drugim pogibeljnim situacijama po zagovoru Majke Božje Trsatske.

Na zidovima su slike koje narativno predstavljaju te događaje, uz prevladavanje prikaza brodova u oluji, potom odbačene štake, srebrnima, gobleni i drugi darovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:39