OPET GA ISPITIVALI

Ubijen i Paravinjin rođak koji ga je spojio s likvidiranom novinarkom ‘Duge’?

ŠIBENIK - Dragan Paravinja, kojeg sumnjiče za ubojstvo Antonije Bilić , ispitan je i o ubojstvu srbijanske novinarke Radislave Dade Vujasinović u Županijskom sudu u Šibeniku. Prema riječima njegova odvjetnika Branka Baice, Paravinja je rekao da nije sudjelovao u organizaciji njezina ubojstva.

Govorio je o dva susreta s njom godinu ili dvije prije njezine smrti, a spojio ih je njegov rođak jer je ona istraživala ratne zločine. Taj njegov rođak je kasnije smrtno stradao i Paravinja je smatrao da je i on ubijen, a jesu li te dvije smrti povezane tek se treba istražiti, kazao je Baica o iskazu svog branjenika. Novinarku Duge su 8. travnja 1994. godine ubili jer je pisala protiv Miloševićeva režima.

Nakon što je srbijanska policija dobila informaciju da bi Paravinja nešto mogao znati o njezinu ubojstvu, zatraženo je njegovo ispitivanje, a u ponedjeljak su se u Rijeci zbog toga sastali ravnatelji policija dviju država, Oliver Grbić i Milorad Veljović.

Paravinju nisu isptivali danas o Antoniji Bilić, već samo o okolnostima ubojstva srbijanske novinarke. Tijekom ispitivanja nije spomenuo nijedno ime iz srbijanskog podzemlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:27