DVA SATA ŠETNJE NA DAN

Jutarnji iza rešetaka šibenskog zatvora: Horvatinčić i Paravinja ćelije dijele sa 7 cimera

Provokacija i izazivanja nema jer smo pazili s kime ćemo ih staviti u ćeliju, izjavio je upravitelj

ZAGREB - Osobnu molim i ostavite fotoaparat, kao i sve metalne stvari koje imate kod sebe - obratio mi se pravosudni čuvar na ulazu u šibenski zatvor. Ondje su trenutno u istražnom pritvoru Tomo Horvatinčić i Dragan Paravinja. Prvi zato što je svojim gliserom prouzročio pomorsku nesreću u kojoj je poginuo talijanski par, a drugi zbog sumnje da je povezan s nestankom mlade Drnišanke Antonije Bilić.

- U redu, krenite uz stepenice desno i prva vrata na katu - rekao je čuvar i uputio me u ured upravitelja Denisa Skitarelića. Prolazim zavojitim hodnikom. Nigdje nikoga. Mir i tišina kao na groblju.

- Vruće je, prebukirano, ali sve je pod kontrolom - kaže nam ravnatelj Skitarelić.

- Trenutno u 36 spavonica boravi 170 osoba. U djelu istrage je 30 osumnjičenika, a 140 osoba je na izdržavanju kazne. Dakle, iako smo 100 posto prebukirani, funkcioniramo normalno, pa tako kažnjenici uskoro idu i na tradicionalnu berbu grožđa - priča nam ravnatelj Skitarelić.

- Njihova priča uvijek je ista. Nitko nije kriv i svima je namješteno - rekao je on.

Izlazim do Božića

Krenuli smo zatim dijelom hodnika između simetrično raspoređenih ćelija. Neka su vrata bila zatvorena, a neka širom otvorena. Dio zatvorenika stoji na hodniku.

- Zapamti, nitko od njih nije kriv... - vraćala mi se stalno upraviteljeva opaska.

- Gdje si, Huljev, jel’ me se sjećaš - poviknuo je glas iz ćelije.

- Pisao si o meni i zadovoljan sam. Kako je vani? Viđaš li moje iz...? Pozdravi ih i poruči da izlazim do Božića. Sitnoooo... - proderao se svom snagom jedan od njih. Paravinje i Horvatinčića nema nigdje. U krilu su zgrade nedostupnom za javnost. Upravitelj o njima ne želi govoriti.

Dva sata šetnje na dan

Ipak, iz drugih smo izvora doznali da je kontroverzni zagrebački poduzetnik Tomo Horvatinčić u spavaonici koju dijeli s još sedam cimera, kao i Dragan Paravinja.

- Prilikom smještaja vodili smo računa o strukturi osoba s kojima dijele spavaonice. Dosad nije bilo provokacija i izazivanja. Što se njih tiče, sve protječe u najboljem redu. I njih dvojica i ostali svaki dan imaju komunikciju sa zatvorskim liječnikom, a do sada nisu tražili dodatne preglede.

Jedu, šetaju dva sata dnevno, kontaktiraju s odvjetnicima i još nisu imali pritužbu - izjavio je upravitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:49