STRAVIČAN SLUČAJ OBAVIJEN MISTERIJOM

U INDIJI PRONAŠLI HRVATA U LOKVI KRVI Našli ga odsječene noge, ne sjeća se što se dogodilo! Nema putovnicu

Marcel Koprivić (56) iz Hrvatske pronađen je u lokvi krvi u indijskom selu Medhe u pokrajini Goa, s odsječenom nogom ispod koljena, i bez putovnice.

Sumnjaju da je nogu izgubio kad je na njega naletio vlak.

Lokalna policija brzo ga je prebacila u bolnicu u gradu Rohi, desetak kilometara udaljenom od mjesta gdje je pronađen, gdje mu je pružena primarna medicinska njega, a zatim je u utorak prebačen u bolnicu u Mumbaiju gdje je operiran. Osim izgubljene noge, pretrpio je ozljede glave i udova. Liječnici su mu uspjeli spasiti život iako je izgubio litru i pol krvi.

Koprivić je novinaru indijskog MID-DAY-a otkrio da je živio u blizini plaže Palolem u Goi, te da se ne sjeća kako je dospio u Rohu, niti Mumbai. Zatražio je da informiraju hrvatsko veleposlanstvo o slučaju.

- U Indiju sam stigao 1995. godine i od tada živim u Goi. Sjećam se da sam odsjeo u resortu Temple Gardens i da me nedavno opljačkalo 4 ili 5 nepoznatih osoba. Ukrali su mi torbu, u kojoj je bila i putovnica. Imam kopiju putovnice na e-mailu - rekao je Koprivić.

Koprivić je rekao da se ne sjeća željezničke nesreće i tvrdi da nije putovao vlakom.

- Turist sam u Indiji i uživao sam u vremenu koje sam tu provodio. U Indiju sam došao sam. Moj brat i kćerka žive u Hrvatskoj - kazao je novinaru.

U spomenutom resortu su posvjedočili da poznaju Koprivića, a direktor Walter Fernandes je kazao da ga zovu Marcello i da živi ondje 5 godina, te da već godinama nema putovnicu za koju tvrdi da ju je izgubio.

- Često je posjećivao naš restoran. Posljednji put kad sam ga vidio, prije otprilike tri tjedna, bio je opljačkan i pretučen - rekao je direktor.

Iz policije su potvrdili da je Koprivić pronađen u blizini željezničke pruge.

- Zvali su nas iz željezničke postaje u Rohi i kazali da stranac leži u blizini tračnica. Kad smo stigli ležao je u lokvi krvi ali je i dalje bio pri svjesti. Nije nam htio otkriti nikakve detalje. Nije želio razgovarati niti s doktorima.

U bolnici su kazali da je Koprivić stabilno i da pažljivo motre njegovo stanje. Izgubio je lijevu nogu i pretrpio frakturu desne bedrene kosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 20:26