DRŽAVNI VRH NA JUGU

U Dubrovniku se okupili Mesić, Kosor, Josipović, Pusić, Kalmeta...

 Admir Buljubašić / CROPIX

DUBROVNIK - Gradska kavana jutros je bila političko središte Hrvatske.

Uoči početka svečane sjednice Gradskog vijeća povodom Dana Grada Dubrovnika i Feste svetog Vlaha, uz novoizabranog predsjednik Hrvatske, Ivu Josipovića sa građanima su se na kavi družili predsjednik HSLS-a, Darinko Kosor i potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić dok je najviši državni vrh, aktualni hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uz premijerku Jadranku Kosor te ministre Božidara Kalmetu i Boža Biškupića okupljene građane pozdravio na terasi kavane.

Mesićeva nasljednika, Ivu Josipovića u kavani su dočekali brojni Dubrovčani pozdravljajući trećeg hrvatskog predsjednika čestitajući mu na pobjedi na nedavnim predsjedničkim izborima.

Izabrani predsjednik rukovao se sa svima koji su se u tom trenutku zatekli u Gradskoj kavani popevši se čak na galeriju kako nekoga od gostiju slučajno ne bi zanemario.

Osim kurtoaznih pozdrava i fotografiranja sa svima koji su to željeli, predsjednik Josipović sa građanima je razgovarao i o ozbiljnim temama, problemima koji ih muče.

Tako je sa nekolicinom Konavljana, vlasnika zemlje u Konavoskom polju, razgovarao o problemima koje imaju sa povratom poljoprivrednih površina. Ivo Josipović pažljivo je saslušao o čemu se radi te Konavljanima obećao da će se po povratku u Zagreb detaljno upoznati sa tim problemom te da će im nastojati pomoći da ga riješe.

Nakon što se pozdravio i sa nekadašnjim zapovjednikom obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, Nojkom Marinovićem, novoizabrani hrvatski predsjednik prošetao je Stradunom te izvan protokola posjetio umjetničku galeriju Talir. A. Hauswitschka/Dubrovački vjesnik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:19