GOTOVI RADOVI

Kosor: Ova je luka na ponos Dubrovniku

Ravnatelj Lučke uprave Vlaho Đurković na otvorenju se ispričao i susjedima koji su podnosili buku i prašinu
Dubrovnik , 020210.Povodom obiljezavanja dana grada Dubrovnika i Feste Svetoga Vlaha premijerka Jadranka Kosor boravi u Dubrovniku tom prigodom je u pratnji Vlahe Durakovica, ravnatelja Lucke uprave Dubrovnik svecano otvorila novoizgradjeni operativni dio luke Gruz.Na fotografiji : Jadranka Kosor i Vlaho Durakovic na dubrovackoj karaci privezanoj u Gruzu.Foto: Branimir Kvartuc / CROPIX
 Branimir Kvartuč / CROPIX

DUBROVNIK - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor na posebnoj je svečanosti u dubrovačkoj luci Gruž svečano obilježila završetak 26,5 milijuna eura vrijednih građevinskih radova na sanaciji i gradnji novog dijela operativne obale luke koja je, u odnosu na promet kruzera treća po veličini na Mediteranu i deseta u svijetu.

Nova stranica

Svečanosti su prisustvovali i ministar prometa i veza Božidar Kalmeta, ministar kulture Božo Biškupić, dubrovačko-neretvanski župnik Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Andro Vlahušić, saborski zastupnici Dubravka Šuica, Frano Matušić Branko Bačić i mnogi drugi gosti.

- Ova je luka ponos Dubrovnika i Hrvatske.

Svaka je luka vrata, a ja želim da ova vrata posluže za dolazak što više prijatelja i turista na korist cijele Hrvatske. Vjerujem da su graditelji ne samo dali dio sebe nego i puno više nego što se od njih očekivalo.

Ovo je trenutak da se sjetimo svih galijuna i pomorske povijesti grada iz kojeg su u svijet krenuli mnogi školovani pomorci na ponos domovine.

Ovo je okretanje nove stranice te želim da učinci budu bolji, iako luka, na korist svih nas, već ima impozantne učinke.

Neka brodovi krenu

Stoga, neka brodovi krenu prema vama i svima nama, a na dobrobit svih - rekla je, otvarajući novosagrađen dio luke Gruž, premijerka Kosor.

Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Vlaho Đurković zahvalio je izvođačima radova i susjedima koji su dugo strpljivo podnosili buku i prašinu. Luka je dobila 820 metara nove operativne obale uz dno dubine 11 metara i mogućnost istodobnog veza najmanje tri megakruzera dužih od Straduna.

Mesić postao počasni građanin

Povelja počasnoga građanina Dubrovnika uručena je Stjepanu Mesiću na sjednici Gradskog vijeća. Mesić je priznanje zavrijedio jer je 1991. predvodio Konvoj Libertas i dao podršku Gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:21