NOVA PRVA DAMA

Tatjana Josipović: I dalje ćemo raditi

Zagreb, 100110.U drugom krugu 5. predsjednickih izbora za predsjednika Hrvatske uvjerljivo vodi Ivo Josipovic.Na slici: Tatjana, supruga dr Ive Josipovica, slavi pobjedu u izbornom stozeru.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markicevic / CROPIX

ZAGREB - Nastavljamo dalje normalno živjeti. I dalje ćemo raditi, ići u školu i pokušati protokolarne obveze uskladiti s privatnim životom - kazala nam je sinoć Tatjana Josipović, supruga trećeg hrvatskog predsjednika i nova prva dama na Pantovčaku.

- Super. Odličan je osjećaj što će tata biti predsjednik - priznala je i Lana Josipović koja je do sada izbjegavala medijski se eksponirati pa u Novinarskom domu nije bila niti u trenutku proglašenja pobjednika u prvom krugu predsjedničke utrke.

Premda je cijeli Novinarski dom bio euforičan i prije objave prvih izlaznih anketa Ivu Josipovića proglasio sigurnim trećim hrvatskim predsjednikom, njegova supruga je bila sretna, ali suzdržana do službenih rezultata Državnog izbornog povjerenstva.

- U trenutku kada su u 19 sati objavljene prve ankete bili smo kod kuće i spremali se za dolazak. Naravno da smo bili sretni i slavili, ali nismo otvarali šampanjac. Za konačno slavlje treba pričekati službene rezultate - istaknula je Tatjana Josipović koja je supruga sinoć pratila odjevena u ljubičasti kostim, dok je od nakita izabrala bijelu bisernu ogrlicu.

Nova hrvatska prva dama već je ranije isticala kako ne voli da je tako zovu. Draže joj je supruga hrvatskog predsjednika.

Ta sveučilišna profesorica na zagrebačkom Pravnom fakultetu nastavit će svoju sveučilišnu karijeru, ali privatni život će ipak narednih pet godina biti podređen novoj funkciji supruga.

Još nakon prvog kruga rekla je kako apsolutno vjeruje u njegovu pobjedu.

- Znam da je osoba koja ne započinje ništa što ne može privesti kraju. Znala sam da će uložiti sve napore i maksimalno se angažirati da ostvari svoj cilj - kazala je Tatjana Josipović koja je u najnoviju pobjedu sa suprugom ušla nakon 20 godina braka. Upoznali su se na Pravnom fakultetu gdje su oboje bili asistenti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:42