PREDSJEDNIKOVA JEDINICA

Lana Josipović na Facebooku već ima grupu obožavatelja

 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Super. Odličan je osjećaj što će tata biti predsjednik - priznala je i Lana Josipović nakon što je njen otac, Ivo, u nedjelju osvojio 60 posto glasova na predsjedničkim izborima.

Kćer trećeg hrvatskog predsjednika je do te nedjelje bila vrlo samozatajna i izbjegavala je bilo kakvu medijsku eksponiranost tijekom predizborne kampanje. Sada će 'prva kćer' postati najpoznatije dijete u Hrvatskoj.

Lana Josipović pohađa četvrti razred matematičke gimnazije u Zagrebu, popularni MIOC, i odlična je učenica. Prijatelji iz škole je opisuju kao simpatičnu i duhovitu djevojku s velikom željom za putovanjima. U slobodno vrijeme ide u školu stranih jezika, a planira upisati i tečaj plesa. Uz to, vrlo je dobra i matematičarka što potvrđuje i nagrada s matematičkog natjecanja 'Klokani bez granica' iz 2008. godine.

Od oca je naslijedila i dobar osjećaj za glazbu, obožava svirati klavir. Lana je vrlo privržena ocu, a kako je 'jedinica' često joj govore da je 'prava tatina kći'. Međutim, nakon završetka srednje škole neće krenuti tatinim stopama i upisati pravo. Više joj se sviđaju, priča se, prirodoslovni i tehnički fakulteti.

Osim glazbe, knjiga i udžbenika, doma je zabavlja i jedini kućni ljubimac u obitelji Josipović - kornjačica Korni.

Ovo je prvi puta u povijesti da Hrvatska ima 'prvu kćer' jer su dosadašnji predsjednici imali odraslu djecu. Ako je suditi prema onome što već sada znamo o Lani Josipović možemo sa sigurnošću reći kako će biti i više nego uzor svojim vršnjacima.

Lana postala zvijezda na Facebooku

Vrlo brzo nakon pobjede Ive Josipovića na predsjedničkim izborima, na društvenom servisu Facebook osvanula je grupa obožavatelja Lane Josipović. U grupi pod nazivom 'Lana Josipović - "prva kći" Hrvatske' do sada se učlanilo preko 550 članova, a zid je ispunjem brojnim dobrim željama, čestitkama pa i ponekim flertom.

Inače, i sama Lana je aktivna korisnica Facebooka na kojem ima 228 prijatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:37